Definitief: geen 75 extra appartementen in Grensstraat

Er komen geen appartementen in de Grensstraat in Borsbeek. Dat heeft de deputatie van de provincie Antwerpen beslist. Ze deelt daarmee de bezorgdheid van de buurtbewoners van de Grensstraat en de Posthoevestraat dat er te veel verkeer bij zou komen. WE-Assist krijgt dus geen bouwvergunning.

Goed nieuw voor de bewoners van de Grensstraat en de Posthoevestraat in Borsbeek. Het Antwerpse stadsbestuur en de deputatie van de provincie Antwerpen weigeren een vergunning af te leveren voor het bouwproject op de grens tussen Borsbeek en Deurne. BVBA WE-Assist wilde er drie woonblokken bouwen, goed voor 75 appartementen.


Vooral de extra verkeersdrukte en het uitzicht op een groot appartementencomplex stootten de Borsbekenaar tegen de borst. Zij kregen de steun van het Borsbeekse gemeentebestuur in hun strijd tegen het project. Burgemeester Dis Van Berckelaer vroeg zoveel mogelijk bezwaarschriften in te dienen. Op 9 mei weigerde het Antwerpse schepencollege de stedenbouwkundige vergunning te verlenen en een goede maand later gaf ook de provincie de buurtbewoners gelijk. WE-assist kon hiertegen in beroep gaan maar besloot dat niet te doen. De gemeente Borsbeek is dan ook erg blij met deze beslissing.