Boormachines en slijpschijven racen naar finish

Het publiek vergaapt zich aan de racebaan waar de machines het tegen elkaar opnemen.
Henk Deleu Het publiek vergaapt zich aan de racebaan waar de machines het tegen elkaar opnemen.
Het Belgisch Kampioenschap Powertoolracen moet zowat het vreemdste kampioenschap zijn dat er bestaat maar staat wel garant voor heel wat spektakel. Komende zondag vormt Fort 3 opnieuw het decor voor de race tussen slijpzagen, boormachines en ander gereedschap. 

In totaal nemen 45 teams deel aan het kampioenschap, daarmee wordt het evenement elk jaar groter en groter. De racewagens racen één tegen één op een dubbele houten baan van twintig meter lang. Met de races wil de organisatie wetenschap en techniek toegankelijker maken voor een groot publiek. De liefhebbers kunnen zondag gratis komen kijken. De powertoolrace vangt om 12u aan. Tegen 17u staat de finale op het programma. De bezoekers kunnen de zelfgemaakte racemachines van dichtbij bewonderen in De Schuur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.