"Alles verliep vlot dankzij goede planning"

LEERKRACHTEN EN OUDERS VERHUIZEN INBOEDEL BS DE KLINKERS NAAR TIROLERHOF

Leerkrachten, directie en ouders van leerlingen verhuizen de inboedel van De Klinkers. De basischool verhuist tijdelijk naar klascontainers in het Tirolerhof.
Foto Laenen Leerkrachten, directie en ouders van leerlingen verhuizen de inboedel van De Klinkers. De basischool verhuist tijdelijk naar klascontainers in het Tirolerhof.
De leerkrachten en directie van basisschool De Klinkers hebben samen met enkele ouders en zelfs schepen Walter Kiebooms (N-VA) de inboedel van de school verhuisd naar de tijdelijke klascontainers en het Tirolerhof aan de andere kant van de gemeente. De school zal namelijk binnenkort verbouwd worden met ruimte voor maar liefst 22 nieuwe klassen. De Klinker zal zo'n achttien maanden terecht kunnen in het Tirolerhof en de klascontainers tot de werken aan de school klaar zijn. Nadien wil de gemeente het Tirolerhof inrichten als sociale ontmoetingsplaats.

Een eerdere verhuispoging midden vorig jaar werd opgeschort omdat er zich niet voldoende aannemers aandienden om de containerklassen te plaatsen, maar afgelopen weekend was het dan toch zover.

In shiften gewerkt

"We zijn zaterdag om 7 uur 's morgens begonnen en om 20 uur 's avonds geëindigd", vertelt kleuterleidster Nancy Celis. "We werken ook in shiften zodat je niet de hele dag met dozen moest sleuren. Mensen die bijvoorbeeld door rugproblemen niet in staat waren om dozen te dragen zorgden voor een ongelooflijke catering. Iedereen deed echt wel iets."


Alles werd dan ook weken van tevoren goed gepland. En die eer kwam zorgleerkracht Bruno Kiebooms, neef van schepen Walter Kiebooms (N-VA), toe.


"Ik heb de organisatie van de verhuis op mij genomen", zegt Bruno. "Dat is best een grote verantwoordelijkheid. Vier weken geleden ben ik alles beginnen plannen. Walter, die in de sector van grote industriële verhuizingen zit, raadde me aan om alles een kleur en een nummer te geven. Op die manier wisten mensen die niks van de school of klassen afwisten waar alles moest komen."


Zo was geel 2.2 bijvoorbeeld het vijfde leerjaar.


"Het is dankzij de leerkrachten die alles trouw gelabeld hebben dat alles goed is gekomen", gaat directrice Els Mennes verder. "Vorige week hebben we ook al een deel verhuisd en toen liep hier veertig man rond. Bij een normale verhuis naar een andere woning weet iedereen waar de living of de slaapkamer is. Dan heb je zo'n systeem niet nodig. Maar dankzij dit systeem is alles vlot verlopen."


Ook de kinderen hebben goed geholpen bij de verhuis.


"We hebben de lessen zo lang mogelijk normaal proberen te geven", gaat Nancy verder. "Bij de kleutertjes zijn we gewoon verhaaltjes blijven voorlezen en hebben we liedjes gezongen. In de lagere jaren mochten de kinderen hun klasje zelf inpakken en afgelopen vrijdag mochten ze zelf hun bureaus en stoelen al verhuizen. Ook brachten we al een bezoek aan de nieuwe locatie. Iedereen was meteen enthousiast."

Verbouwingen

Wanneer alles verhuisd is kan het grote werk pas beginnen. Het is vooral de straatzijde van de school die er helemaal anders zal uitzien omdat het oude gebouw volledig zal verdwijnen. In de plaats komt er een bijkomende overdekte speelplaats en een vernieuwde inkom met schoolpoort. De nieuwe klassen worden bovenop het binnenste gebouw gezet zodat alle klassen in één gebouw komen. Tot slot komen er twee verdiepingen op dit bestaande deel van de school, dat uit de jaren tachtig dateert. Dat gedeelte zal, net als de rest van de school, gerenoveerd worden.