Zwembad sluit opnieuw drie weken de deuren voor herstellingswerken

In juli werden er tijdelijk netten gehangen boven het zwembad, nu worden alle bouten van de dakconstructie  vervangen.
David Legreve In juli werden er tijdelijk netten gehangen boven het zwembad, nu worden alle bouten van de dakconstructie vervangen.
Het zwembad in recreatiedomein Breeven in Bornem sluit vanaf maandag 30 september de deuren voor herstellingswerken. Die klus zal ongeveer drie weken tijd in beslag nemen, de heropening is voorlopig gepland op 21 oktober.

Het Breevenbad sloot midden juli al een eerste keer de deuren, omdat na inspectie was gebleken dat er wat schort aan de bouten die de dakconstructie van de zwemhal op zijn plaats houden. De rvs-bouten moeten vervangen worden door geconserveerde stalen exemplaren. Die herstellingswerken kunnen enkel uitgevoerd worden door een gespecialiseerde firma.

Netten aan plafond

Deze firma kon echter niet meteen aan de slag gaan, daarom werd het bad in juli al tijdelijk gesloten. Het risico dat er iets zou gebeuren was klein, maar het gemeentebestuur wou alle mogelijke incidenten vermijden. Daarom spande de Bornemse technische dienst netten aan het plafond en grotere zaken zoals verlichtingsarmaturen en geluidsboxen werden nog eens extra vastgemaakt.

Maandag 30 september kan de firma starten met het vervangen van alle bouten door nieuwe exemplaren. Die klus neemt een drietal weken in beslag, als alles goed gaat kan er weer gezwommen worden op 21 oktober. Enkel het zwembad van domein Breeven sluit de deuren, de squash, sporthal, klim- en vechtsportzaal en het Sportkafee blijven open.

In juli werden er tijdelijk netten gehangen boven het zwembad, nu worden alle bouten van de dakconstructie  vervangen.
David Legreve In juli werden er tijdelijk netten gehangen boven het zwembad, nu worden alle bouten van de dakconstructie vervangen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.