Werken aan parking Achterweidestraat: “Toegang moet dringend beter”

Bornem plant werken aan de parkeergarage in de Achterweidestraat.
David Legreve Bornem plant werken aan de parkeergarage in de Achterweidestraat.
De gemeente Bornem plant werken aan de parkeergarage in de Achterweidestraat. “De toegang moet dringend verbeteren, veel automobilisten durven de scherpe bochten niet nemen en vermijden daarom deze plek”, zegt burgemeester Kristof Joos (N-VA).

De parkeergarage naast het AZ Rivierenland in de Achterweidestraat – met plaats voor 424 wagens- werd in het najaar van 2010 geopend. Meteen viel op dat er dringend aanpassingen nodig waren aan de oprit. De draaicirkel van de garage was zo nipt gemaakt dat grote wagens er moeilijk of niet konden inrijden.

Na die eerste bijsturing kiest het nieuwe bestuur nu toch voor een grotere aanpassing. “Nog al te vaak komen automobilisten in de problemen in de parkeergarage, omdat de bocht er nog steeds enorm scherp is. Vele mensen zijn bang hun wagen te beschadigen, en vermijden daarom de parkeergarage”, zegt Joos.

“Dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling. Daarom willen we het geheel nog voor de zomer aanpassen en beter toegankelijk maken. Op dit moment liggen twee scenario’s op tafel: de draaicirkel verbreden of het geheel zelfs zo aanpassen dat je rechtdoor omhoog kan rijden. Omdat het om een betonconstructie gaat, wordt dit een stevige klus. We zijn volop bezig met de nodige plannen en berekeningen, en hakken zo snel mogelijk de knoop door.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Van gucht

    Tijdens de officiële opening geraakten diegene die de parking officieel moesten openen niet boven met hun auto...

  • Joris Croket

    De mensen moeten eens leren met de wagen rijden ... of een kleiner model aanschaffen als ze er zo'n problemen mee hebben. Straks moeten we alle parkeervakken vergroten voor al die minibussen en amerikaanse camionetten en pickups.