Wéér op weg naar recordeditie

AL 9.292 INSCHRIJVINGEN VOOR DODENTOCHT

Marleen (links) en enkele medewerksters showen de nieuwe gadgets.
Antoon Verbeeck Marleen (links) en enkele medewerksters showen de nieuwe gadgets.
Tijdens de inschrijvingsronde van de Dodentocht werden meteen al een aantal nieuwe gadgets verkocht aan de deelnemers. Opvallende zaken zijn een slabbetje, heuptas en een regenjas in fluokleur. De 47ste editie, die deze vrijdag plaatsvindt, is overigens goed op weg om een recordeditie te worden.

Afgelopen zaterdag vond in sportzaal OLVP een tweede inschrijvingsdag plaats voor de wandelaars die de voorinschrijvingen van de Dodentocht hadden gemist. Eens hun deelname officieel was, konden de deelnemers er kennismaken met de gadgets en merchandising van het evenement.

Op de tweede inschrijvingsdag zaterdag kwamen meer dan 400 deelnemers zich aanmelden.
Antoon Verbeeck Op de tweede inschrijvingsdag zaterdag kwamen meer dan 400 deelnemers zich aanmelden.

Babyslabbetje

Marleen Van Assche en haar team maakten dit jaar werk van enkele nieuwigheden. Wat dacht u van een Dodentocht-slabbetje met daarop 'Daddy's'- of 'Mommy's biggest fan', voor een prikje van 6 euro, of een zaklamp en regenjas? "Ik maak zelf veel kilometers, zowel met de fiets als te voet, en doe zo ideeën op. Een zaklamp, een regenjas in opvallende kleur of een heuptas zijn bijvoorbeeld allemaal zaken die je als wandelaar kan gebruiken, en werden daarom aan ons assortiment toegevoegd. Het idee van een slabbetje kwam dan weer van onze medewerkers. Er zijn nogal wat jonge mama's en papa's in onze kern", knipoogt Marleen. "Vrijdag is traditioneel de wandelaar zelf onze grootste klant. Je zal zien dat de buitenlanders ons kraampje zullen bestormen voor een gadget. Op zaterdag verkopen we vooral aan familieleden of vrienden die hun wandelaar willen trakteren met een handdoek of T-shirt. De ziekenwagen, de dokters, de toiletten, het eten... Het moet allemaal betaald worden. We hebben ons inschrijvings- en sponsorgeld maar de opbrengst van onze gadgets is ook een belangrijke inkomstenbron."

Vanuit India

Klanten zullen er alvast genoeg zijn komend weekend. 445 nieuwe deelnemers kwamen zich op zaterdag aanmelden. Tel daar de voorinschrijvingen en de daginschrijvingen van zaterdag 30 juli bij, en je komt aan een totaal van 9.292 deelnemers. "We tellen dit jaar 800 voorinschrijvingen meer dan vorig jaar. Of dit wil betekenen dat we naar een recordeditie gaan, is moeilijk te zeggen; maar de kans lijkt me wel groot. Veel zal afhangen van het aantal inschrijvingen we deze woensdag en de dag zelf nog krijgen. Het record werd vorig jaar al verbroken met 12.017 deelnemers", zegt Thomas D'hondt, woordvoerder van het evenement.


Dat de Dodentocht ook ver buiten onze landsgrenzen aan populariteit wint, is al jaren geen geheim meer. Wat de nationaliteiten betreft steken de Belgen er nog wel steeds met kop en schouders bovenuit. "We zien deelnemers uit bijvoorbeeld Verenigde Arabische Emiraten, India, Litouwen en Canada op onze deelnemerslijst staan. Niet in grote aantallen, telkens één of twee deelnemers. Duitsland, 612 deelnemers, en Nederland, 472, vervolledigen met België, 7.853 inschrijvingen, onze top drie."