Wandelaars met +30 deelnames krijgen ticket voor 50ste Dodentocht

BORNEM - Een sfeerbeeld van de 49ste Dodentocht, bij aankomst in de Boomstraat.
David Legreve BORNEM - Een sfeerbeeld van de 49ste Dodentocht, bij aankomst in de Boomstraat.
Wandelaars met minstens 30 aankomsten op de teller, krijgen van de organisatie een startgarantie voor de 50ste Dodentocht. “Deze tickets komen bovenop de 13.000 andere inschrijvingen en hebben dus geen invloed op de wachtlijst”, klinkt het.

Inschrijven voor de 50ste editie van de Dodentocht kon vanaf zaterdag 23 maart om 9 uur. De 13.000 beschikbare tickets vlogen razendsnel de deur uit, iets na 11 uur was er geen plaats meer vrij. De organisatie van de 100 kilometer lange wandeltocht reageerde verrast, net als de vele wandelaars die te laat waren om een ticket te bemachtigen. Na massaal veel vragen om voor bijzondere deelnemers een uitzondering te maken, ging de vzw 100 km Dodentocht Kadee op zoek naar een oplossing. Ter gelegenheid van de feesteditie krijgen alle leden van de club +30 nu een startgarantie.

Alle andere wandelaars die nog op een ticket hopen, kunnen zich inschrijven op de wachtlijst: “We willen nog eens benadrukken dat de Dodentocht-tickets enkel via onze organisatie kunnen aan- en doorverkocht worden. Alle andere gekochte tickets zijn ongeldig: wandelaars hebben dan geen verzekering, krijgen geen diploma en geen medaille. Er staan tijdens het evenement ook identiteitscontroles gepland om dit alles te checken”, klinkt het.

“Wandelaars die ingeschreven zijn, kunnen annuleren via de link die ze kregen bij hun bevestigingsmail. Hun inschrijving wordt dan onmiddellijk aangeboden aan de volgende kandidaat op de wachtlijst, en dit tegen de normale inschrijvingsprijs. De verkoper van het ticket betaalt hiervoor wel een administratieve kost van 5 euro. Tickets annuleren kan tot en met 15 juli 2019.”

De 50ste editie van de Dodentocht gaat van start op vrijdag 9 augustus 2019.

Een sfeerbeeld van de 49ste Dodentocht
David Legreve Een sfeerbeeld van de 49ste DodentochtReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.