Vrachtwagens knallen opnieuw tegen hoogtebegrenzer

Donderdag botste er opnieuw een vrachtwagen tegen een van de hoogtebegrenzers in Borneml
Tim Van der Zeypen Donderdag botste er opnieuw een vrachtwagen tegen een van de hoogtebegrenzers in Borneml
In Bornem zijn vanmiddag opnieuw twee vrachtwagens tegen de hoogtebegrenzer ter hoogte van de werken aan de Oude Scheldebrug gereden. Een chauffeur bleef wachten op de politie, een tweede trucker reed na het ongeval gewoon weg.

De hoogtebegrenzers werden een tijd geleden geplaatst om vrachtwagens te waarschuwen. Ter hoogte van de renovatiewerken aan de Oude Scheldbrug mogen vrachtwagens hoger dan vier meter niet langs en mogen autobestuurders niet sneller dan dertig kilometer per uur. “Om de arbeiders op de stellingen niet in gevaar te brengen”, luidt het. 

De hoogtebegrenzers werden al meermaals aangereden, de Vlaamse Waterweg moest hen ook al meermaals herstellen. Ook de lokale politiezone Klein-Brabant houdt regelmatige een oogje in het zeil met verschillende controles.

Twee ongevallen

Kort het middaguur reed een vrachtwagen opnieuw tegen een hoogtebegrenzer. Het is de eerste hoogtebegrenzer die chauffeurs op weg naar Temse tegenkomen. De constructie plooide naar beneden en kwam ongeveer een meter lager te hangen. Een andere vrachtwagen merkte dit te laat op. De trucker reed tegen de hoogtebegrenzer maar bleef niet wachten op de hulpdiensten. “Hij is gewoon terug naar achter gereden waardoor de constructie terug gewoon recht kwam te hangen. Nadien heeft hij rechtsomkeer gemaakt en is hij weggereden richting Willebroek”, zei een getuige.De eerste trucker bleef wel wachten op de politie. 

Na het ongeval werd er een aannemer verwittigd. Die kwam ter plaatse om de dwarsligger van de hoogtebegrenzer weg te halen. De Vlaamse Waterweg hoopt deze nu zo snel mogelijk te vervangen. Ondanks de aanrijding en de werken aan de hoogtebegrenzer bleef de verkeershinder beperkt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.