Vrachtwagen negeert hoogtebegrenzer op Scheldebrug en rijdt verkeersbord stuk

De brandweer moest de kapotte verkeersborden komen verwijderen
Tim Van der Zeypen De brandweer moest de kapotte verkeersborden komen verwijderen
Op de N16 in Bornem zijn vandaag verschillende vrachtwagens tegen de hoogtebegrenzers van de Scheldebrug gereden. Die staan er om vrachtwagens hoger dan vier meter tegen te houden.

Maandagmiddag moest de brandweer uitrukken naar de Scheldebrug omdat er meerdere vrachtwagens tegen de eerste mobiele hoogtebegrenzers waren gereden. De verkeersborden die er aanhingen en de hoogte aanduidden waren hierdoor stuk. De brandweer moest deze borden met een hoogtewerker komen verwijderen. De mobiele hoogtebegrenzers staan er om de truckers te waarschuwen en om hen als ze te hoog zijn, te laten keren. Een vrachtwagen deed dat vanmiddag niet en reed gewoon verder. Net voor de Scheldebrug werd hij tegengehouden door andere chauffeurs. Zij lieten hem uiteindelijk terugdraaien.

De hoogtebegrenzers zijn er geplaatst omdat er momenteel renovatiewerken worden uitgevoerd aan de brug. Zo wordt de brug onder meer geschilderd en gezandstraald. Hiervoor plaatste de aannemer enkele stellingen. De hoogtebegrenzers moeten er dus voor zorgen dat te hoge vrachtwagens deze niet kunnen stukrijden. In het kader van de renovatiewerken voerde de lokale politie van Klein-Brabant vandaag ook snelheidscontroles uit. Ter hoogte van de werken mag er omwille van de veiligheid van de arbeiders, maar dertig kilometer per uur gereden.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.