Vier personen naar ziekenhuis na zware crash

De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.
David Legreve De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Bij een zwaar verkeersongeval gisterenavond op de Sint-Amandsesteenweg werdn vier personen naar het ziekenhuis overgebracht. Drie mensen werden afgevoerd met een ambulance. Een persoon ging op eigen kracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.45 uur. Een Hyundai week van zijn rijvak af en botste in de flank van een bestelwagen. Hierdoor begon het voertuig te slingeren en kwam het op het andere rijvak terecht. Hierna botste de bestuurster frontaal tegen een Renault.


De impact was zwaar, maar de balans viel gelukkig mee. Drie personen liepen lichte verwondingen op, de vierde zwaardere, maar niets levensbedreigend. "De personen waren bij onze aankomst al uit het voertuig. Nadien hebben we de brokstukken moeten opruimen en de rijbaan gereinigd", zegt brandweerluitenant Gert Beckers van de hulpverleningszone Rivierenland. De wagens moesten worden getakeld.


De Sint-Amandsesteenweg bleef ruim anderhalf uur afgesloten voor het verkeer, dat een tijdelijke omleiding moest volgen. (TVDZM)