Veerdienst Driegoten-Weert onderbroken door werken aan steiger

De veerdienst tussen Weert en Driegoten wordt tijdelijk onderbroken.
kos De veerdienst tussen Weert en Driegoten wordt tijdelijk onderbroken.
Net nu de veerdiensten opnieuw operationeel zijn voor recreatief gebruik, plant de Vlaamse Waterweg nv werken aan de vlottende veersteiger in Weert (Bornem) Het veer tussen Weert en Driegoten zal daarom onderbroken zijn van 1 tot en met 12 juni.

“Bij een controle aan de vlottende veersteiger in Weert werd vastgesteld dat de buispalen van de veersteiger stilaan wegzakken door erosie van de waterbodem. Hierdoor dreigt het ponton op termijn los te komen. De Vlaamse Waterweg gaf een gespecialiseerd aannemer daarom opdracht om de verzakte buispalen op te trekken en te vervangen door langere buispalen. Ook de kraagarmen op het ponton worden verwijderd en vervangen. Bovendien zal ook de brug gelicht worden om de beschadigde steunpunten te vervangen”, somt Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg op.

Drijvend ponton

“De aannemer zal deze werken uitvoeren met een kraan, vanop een drijvend ponton op de Schelde. Tijdens de klus kan het veer dus niet aanmeren aan de veersteiger in Weert. Wie toch de oversteek wil maken, kan van 1 tot en met 12 juni het driehoeksveer Sint-Amands–Moerzeke–Mariekerke nemen. In een tweede, latere fase zal de volledige constructie worden gereinigd en een anti-roestbehandeling krijgen. Wanneer deze werken precies zullen worden uitgevoerd, hangt echter af van het weer. Voor deze onderhoudswerken zal de veerdienst niet worden onderbroken.”

De veerdienst tussen Weert en Driegoten wordt tijdelijk onderbroken.
kos De veerdienst tussen Weert en Driegoten wordt tijdelijk onderbroken.