Valbingo en zityoga tijdens week van de valpreventie: “Kleine tips kunnen vallen vermijden”

Tijdens een spelletje ‘valbingo’ kregen de senioren tips rond valpreventie
Marc Aerts Tijdens een spelletje ‘valbingo’ kregen de senioren tips rond valpreventie
Met activiteiten als zityoga, valbingo, zumba, dans en gymnastiek focust het Seniorencentrum OLV in Bornem op valpreventie bij de bewoners.

“We werken deze week heel specifiek rond het onderwerp, omdat heel wat van onze senioren wel eens met valangst kampen. Nochtans kunnen we met concrete tips en vaak kleine aanpassingen al een groot verschil maken”, zegt ergotherapeute Eefje Vermeulen.

“Eerst en vooral is het belangrijk om fysiek actief te blijven, daarom gaan we samen dansen en doen we aan gymnastiek. Velen denken dat bewegen niet meer haalbaar is wanneer ze slechter te been zijn of in een rolstoel zitten, maar ook dan kan je bijvoorbeeld nog perfect aan zityoga doen.”

“Tijdens ons spelletje ‘valbingo’ dinsdag deden we ook een kleine quiz, waarbij we meteen een heleboel praktische tips rond valpreventie gaven. Zo bekeken we samen welke schoenen je best kan dragen om stabieler te stappen, waarom je draaierig wordt als je te snel overeind komt, … Door er samen op een leuke manier mee bezig te zijn, staan we allemaal weer even stil bij het onderwerp.”

Tijdens een spelletje ‘valbingo’ kregen de senioren tips rond valpreventie
Marc Aerts Tijdens een spelletje ‘valbingo’ kregen de senioren tips rond valpreventieReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.