Tweelingzusjes Leonie en Feline delen hoofdrol tijdens Kasteelfeesten

Leonie en Feline met bonni Brigitte Marivoet
Marc Aerts Leonie en Feline met bonni Brigitte Marivoet
Ze beseffen het zelf nog niet, maar op 16 juni zullen Leonie en Feline Maes in het middelpunt van de belangstelling staan. De tweelingzusjes krijgen de hoofdrol tijdens de Kasteelfeesten op domein d’Ursel. “De overgrootvader van de meisjes was jarenlang de drijvende kracht achter dit evenement, de cirkel is dus mooi rond”, zegt directeur Koen De Vlieger.

De Kasteelfeesten focussen telkens op een thema uit de geschiedenis van het kasteel. Zo vond op het domein al een 18e-eeuws huwelijksfeest plaats, keizer Napoleon werd er ontvangen, één keer stond de Belgische Revolutie centraal... Dit jaar wordt het doopfeest van graaf Robert d’Ursel in 1873 gevierd. Om die gebeurtenis na te spelen, deed De Vlieger in maart een oproep. “We gingen op zoek naar een baby voor de rol van de kleine Robert. We kregen heel wat leuke reacties en babyfoto’s toegestuurd, maar één aanbod sprong er meteen uit.”

“Op 19 november 2018 werden immers de kleine Leonie en Feline Maes geboren. Deze dametjes zijn de achterkleindochters van Jef Maes, de man die jarenlang de drijvende kracht was achter de eerste reeks Kasteelfeesten. Jef organiseerde samen met de verenigingen uit het dorp en een hele groep vrijwilligers van 1975 tot 1994 maar liefst negentien edities van het evenement.”

“Toen wij de Kasteelfeesten in 2010 nieuw leven wilden inblazen, namen we contact op met Jef die énorm blij was met dat nieuws. Hij is het immers altijd jammer blijven vinden dat hij nooit die twintigste editie kon organiseren. Het is de zoon van Jef -Dirk Maes- die ons naar aanleiding van deze oproep contacteerde . Van zo’n aanbod konden we alleen maar dromen.”

En zo zullen de kleine Leonie en Feline tijdens de Kasteelfeesten afwisselend plaatsnemen in een bijzondere kinderwagen: een authentieke Napoleon III met grote wielen en een baldakijn uit de late 19e eeuw. Mama Paulien Vertonghen staat liever niet in de schijnwerpers, daarom neemt bonni Brigitte Marivoet de rol van nanny op zich. “Ik vond dat we dit moésten doen ter ere van mijn schoonvader. Hij zou zo ongelooflijk fier geweest zijn op zijn achterkleindochters”, pinkt ze een traan weg.

“Leonie en Feline zijn sterke meisjes, ze werden drie maanden te vroeg geboren en wogen amper 1,150 kg en 1,300 kg. Intussen zijn ze flink gegroeid, en ze genieten enorm  van aandacht en mensen om hen heen. Ze zullen afwisselend de rol van de kleine Robert spelen, ik blijf er altijd dichtbij en ondertussen kan mama Paulien het andere zusje verzorgen. Door af te wisselen, blijft het voor iedereen comfortabel.”

Ook de acteurs die de rol van hertog Joseph d’Ursel en Antonine de Mun -de ouders van de kleine Robert- zullen spelen, zijn bijzonder.  De Vlieger: “Ik besloot mijn kans te wagen en aan de familie d’Ursel te vragen of iemand dit zag zitten. Na een rondvraag in de familie kregen we fijn nieuws: graag Thibault d’Ursel en zijn vrouw Desirée uit Zemst nemen de rollen op zich.”

Tickets voor de Kasteelfeesten kopen kan via www.kasteeldursel.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.