Twee ongevallen zorgen voor verkeerschaos

De hulpdiensten kwamen ter plaatse na een ongeval met een vrachtwagen en een personenwagen op de N16 richting Temse.
Aerts De hulpdiensten kwamen ter plaatse na een ongeval met een vrachtwagen en een personenwagen op de N16 richting Temse.
Een 32-jarige man uit Temse is gisteren ernstig gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. De man reed met zijn auto tegen een vrachtwagen aan. Die was kort daarvoor in panne gevallen.

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur op de Rijksweg (N16) in de richting van Temse. "Vermoedelijk had hij mij te laat opgemerkt", zucht de trucker. De impact en gevolgen waren zwaar. De wagen slingerde weg en belandde in de middenberm. "De bestuurder van de wagen zat gekneld in de wagen. We hebben het dak moeten openknippen om de man uit het voertuig te krijgen", verduidelijkt brandweerluitenant Ivan Vergauwen. De bestuurder (59) uit Temse liep ernstige verwondingen op. De vijftiger werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond, maar was wel in shock. "De man heeft nog geluk gehad dat hij niet frontaal tegen mijn vrachtwagen is gereden en hij nog wat heeft kunnen uitwijken", luidt het nog bij de trucker.

Een bestelwagen en personenwagen botsten tegen elkaar op de Pedro Colomalaan in Bornem.
Marc Aerts Een bestelwagen en personenwagen botsten tegen elkaar op de Pedro Colomalaan in Bornem.

Tweede ongeval

Niet veel later gebeurde er op de Pedro Colomalaan in Bornem nog een tweede ongeval ter hoogte van de spooroverweg. Daar reden een personenwagen en een bestelwagen tegen elkaar. Beide bestuurders raakten gewond. De bestuurder van de personenwagen werd naar het ziekenhuis gebracht. De takeling verliep vlot, net zoals de vaststellingen van de politie. Op minder dan een uur was alles opgeruimd, toch zorgde dat ook voor heel wat file in en rond Bornem.


"Er werd contact opgenomen met het parket. Zij stuurden een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken", aldus de hulpdiensten. Omstreeks 14 uur werd de N16 in Bornem vrijgegeven. Tot dan moest het verkeer op de N16 richting Temse omrijden of via het linker rijvak in de richting van Mechelen. Dat werd even opengesteld om het verkeer op de Rijksweg te ontlasten. Pas dan konden ook de personenwagen en vrachtwagen getakeld worden en de rijbaan gereinigd worden. Eerder ging niet omdat de verkeersdeskundige tot dan de tijd nodig heeft om de vaststellingen van het ongeval te doen. De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog steeds onderzocht. (TVDZM)