Twee keer betrapt op dronken rijden op één avond én onder invloed van drugs: politie neemt wagen in beslag

Foto Legreve
Een dronken autobestuurder, die volgens de politie ook nog eens onder invloed was van drugs, is bij een alcoholcontrole in Puurs-Sint-Amands tot twee keer toe tegen de lamp gelopen. Omdat hij zonder rijbewijs reed en opnieuw dronken bleek te zijn, werd zijn wagen in beslag genomen. 

De chauffeur werd voor het eerst tegengehouden in de Hof-ten-Berglaan. “Daar blies hij niet enkel positief maar legde hij ook een positieve speekseltest af. Hij reed dus naast alcohol ook nog onder invloed van drugs”, vertelt de lokale politie Klein-Brabant. Het rijbewijs van de chauffeur werd ingetrokken, maar later op de avond kwam de politie de man opnieuw tegen. Opnieuw zat hij achter het stuur. “Er volgde een nieuwe ademtest en die was opnieuw positief”, aldus de politie. “Omdat het rijbewijs van de man op dat moment al was ingetrokken, namen we zijn voertuig in beslag.” 

In totaal trokken de politieagenten bij verschillende controles in Puurs-Sint-Amands én Bornem nog drie andere rijbewijzen in voor vijftien dagen, een chauffeur moest zijn rijbewijs inleveren voor zes uur. “Tot slot merkten we op de Rijksweg (N16) in Bornem ook nog een andere chauffeur op die aan het rijden was terwijl hij een rijverbod had”, besluit de politie. De chauffeurs die tegen de lamp liepen, zullen zich binnenkort voor de politierechter moeten gaan verantwoorden. Ze riskeren naast een rijverbod ook nog een bijkomende boete die kan oplopen tot 3.000 euro. De politiecontroles kaderden binnen de BOB-zomercampagne. 
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rayan El Arami

  Wordt hoog tijd dat ze een systeem in wagens inbouwen waardoor die niet start of automatisch de motor stil legt als er iemand die onder invloed van drugs of alcohol is, of die een rijverbod heeft, achter het stuur plaats neemt. Ik kan moeilijk geloven dat dit met de technologie van vandaag, niet mogelijk is.

 • Robert Van Garderen

  Gewoon een half jaar de bak in met die dronken randdebielen die rijden.

 • Tina Colpaert

  De auto pletten helpt niks rijbewijs afnemen ook niet die doe gewoon verder zonder en met andere wagens opsluiten want boetes betalen ze ook niet die gasten vegen overal hun voeten aan omdat ze toch niks hebben!

 • guido vermeyen

  en de auto wordt teruggegeven......en de geschiedenis herhaalt zich......

 • Sobek Wessels

  Zulke mensen mogen ze van mij onmiddellijk zonder proces voor 1maand in de cel steken en zijn wagen in een blokje persen ! Het zou rap gedaan zijn ! Boete's helpen niet voor mensen die geld genoeg of Geen geld hebben !