Taverne De Zandstuiver voor vierde keer in evenveel jaar tijd geplunderd door inbrekers: “Tijd voor een nieuwe waakhond”

Ali Sokutiyan van De Zandstuiver.
Marc Aerts Ali Sokutiyan van De Zandstuiver.
Inbrekers hebben voor de vierde keer in vier jaar tijd ingebroken in taverne De Zandstuiver in Branst (Bornem). De uitbater werd gewekt door het tumult, maar toen waren de vogels al gaan vliegen. De schade is vele keren groter dan de buit.

Zaakvoerder Ali Sokutiyan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag uit een diepe slaap gewekt door lawaai beneden. Toen hij beneden aankwam, was er van de daders geen spoor meer. “Ik heb niemand gezien. Buren hebben nog wel een auto heel snel horen wegrijden.”

Trof hij wel aan: een grote puinhoop. De indringers hadden aan de achterzijde een venster stukgeslagen, binnen hadden ze er niet beter op gevonden dan alles tegen de grond te gooien. Hun buit is wel schamel: enkel het kleingeld dat nog in de kassa zat, volgens Sokutiyan 150 à 200 euro. “Ze hebben de hele geldlade meegenomen en de kassa beschadigd. Die alleen al kost veel geld, tussen de 6.000 en 7.000 euro.”

Hij is al de vierde keer in evenveel jaar tijd het slachtoffer van inbrekers. Een tijdlang hield hij daarom een waakhond, maar nu niet meer. “Ik dacht: ‘Ik slaap boven dus zullen indringers wel niet durven’, maar blijkbaar zijn ze van niks bang.” Hijzelf voelt zich wel niet veilig meer. “Ik ga terug een waakhond nemen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.