Stalker die portret slachtoffer laat tatoeëren op schouder moet zich laten opnemen

David Legreve
Een 25-jarige man uit Bornem riskeert een celstraf van twaalf maanden met probatievoorwaarden en 6.400 euro boete omdat hij een klasgenote 3,5 jaar lang stalkte. Hij moet zich laten opnemen.

De beklaagde leerde zijn nu 23-jarig slachtoffer uit Bonheiden kennen tijdens hun studies. Hij werd verliefd op haar, maar zij wees hem af. Meer dan drie jaar bleef hij haar daarop lastigvallen. Hij stuurde berichten en belde, maar kwam ook aanbellen. Een keer stopte hij een envelop met 10.000 euro in haar brievenbus, een andere keer een diamanten ring. Hij lief zelfs haar portret tatoeëren op zijn schouder.

De rechter bestempelde de man als een “rancuneuze, op wraak beluste stalker” en noemde de feiten “zeer ernstig en getuigen van een totaal gebrek aan respect”. Volgens haar heeft de beklaagde ook slechts een beperkt probleeminzicht. Ze legde hem een aantal voorwaarden op. Zo mag hij op geen enkele manier nog contact zoeken met zijn slachtoffer, haar gezin of omgeving. Daarnaast moet hij zich residentieel laten behandelen. Hij moet zijn slachtoffer ook een morele schadevergoeding van 1.000 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.