Slachtoffer eist schadevergoeding voor gevolgen gekelderd libido

Een 27-jarige man uit Bornem stond gisteren terecht voor poging doodslag. Hij riskeert twee jaar cel. De beklaagde stak een man twee keer in de rug. Het slachtoffer vroeg om een schadevergoeding. Het huwelijk van de man liep op de klippen omdat door de operaties en medicatie zijn libido was afgenomen.

Op kerstavond 2014 ging het slachtoffer op zoek naar de twintiger. Beiden hadden al een tijdje een felle discussie over het lenen van geld. Naar verluidt had het slachtoffer ongeveer 350 euro geleend aan de 27-jarige. Maar omdat de lening maar niet werd terugbetaald, besloot het slachtoffer op kerstavond naar de beklaagde te trekken. "Hij werd bijgestaan door nog twee anderen. Voor de deur van de beklaagde ontstond er een discussie", zegt openbaar aanklager Nele Poelmans. "Plots nam de beklaagde een zakmes dat in zijn achterzak stak. Vervolgens stak hij het slachtoffer een keer in de bovenrug. De tweede messteek verwondde het slachtoffer in de onderrug en in de buurt van de nieren." Het parket oordeelde, rekening houdend met de plaats van de verwondingen en het gebruik van een mes, dat de intentie tot doden bewezen was. Het vorderde een celstraf van twee jaar en een geldboete van 100 euro met eventueel uitstel voor poging doodslag.

Huwelijk voorbij

Het slachtoffer liep verwondingen op en was een tijdje werkonbekwaam. Inmiddels is hij genezen, maar de opgelopen schade was volgens zijn advocate bijzonder groot. Niet enkel moest hij herstellen van de steekwonden, zijn huwelijk liep door de feiten op de klippen. Het gevolg van een verlaagd libido door de vele operaties en medicatie. Zij vroegen gisteren een schadevergoeding.


De verdediging kwam de vrijspraak vragen aan de rechtbank. Volgens de verdediging ging het om wettige zelfverdediging. "Hij zei dat meneer enkel kwam praten. Plots stonden ze daar met drieën. Bovendien werd mijn cliënt vastgegrepen, waarop hij reageerde door te steken", klonk het in het pleidooi van beklaagde. "Een verkeerde reactie. Meteen nadien heeft hij zelf de hulpdiensten gebeld en is hij bij het slachtoffer gebleven." Een vonnis in de zaak volgt op 1 juni. (TVDZM)