Scholieren steken handen uit de mouwen voor het goede doel

Vier scholieren werkten op het kasteeldomein d'Ursel tijdens Youca Action Day
rv Vier scholieren werkten op het kasteeldomein d'Ursel tijdens Youca Action Day
Vier scholieren hebben hun tijd donderdag niét doorgebracht op de schoolbanken, maar in kasteeldomein d’Ursel in Hingene (Bornem). Ze staken er de handen uit de mouwen voor het goede doel tijdens ‘Youca Action Day’.

“Tijdens Youca Action Day gaan alles samen zo’n vijftienduizend jongeren één schooldag aan het werk. Ze kiezen zelf wat ze willen doen, en verdienen daarmee een loon van 55 euro. Dat geld krijgen de studenten niet zelf: de ingezamelde som gaat dit jaar naar een jongerenproject in Guinee. Ook twee jongerenprojecten in België, Molenbeek Rebels Basketball en Jongerenwerking ACM, krijgen steun van Youca”, zegt directeur van het kasteel Koen De Vlieger.

Leegmaken van de grachten

“Provincie Antwerpen neemt ook deel aan de Youca Action Day en stelt scholieren te werk op verschillende plaatsen. Bij ons op het kasteeldomein d’Ursel hielpen de jongeren bij het leegmaken van de grachten. Door de droge zomers staat er heel weinig water in de walgrachten, dit is hét ideale moment voor een opruimactie. De scholieren haalden de vele takken, die in de loop der jaren in de gracht vielen, er weer uit.”

Ook de scholieren zelf amuseerden zich op het kasteeldomein. “Dit is een fijn project: voor ons is het maar een kleine moeite om één dag te werken en zo iemand anders te kunnen helpen. We doen zelf meteen ook wat werkervaring op.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.