Exclusief voor abonnees

Recordhouder Hugo Bonnyns stapt zijn 48ste Dodentocht

Hugo Bonnyns (rechts) wandelde maar liefst 47 keer de Dodentocht uit, Herman Stael (links) zit aan 46 edities.
David Legreve Hugo Bonnyns (rechts) wandelde maar liefst 47 keer de Dodentocht uit, Herman Stael (links) zit aan 46 edities.
De absolute recordhouder van de Dodentocht is Hugo Bonnyns (78) uit Aarschot. De fervente wandelaar miste amper twee edities van de 100 kilometer lange tocht, en verschijnt vrijdagavond voor de 48ste keer aan de start. “Ik wandel het hele jaar door, maar de Dodentocht is telkens mijn persoonlijke hoogtepunt.”

“Ik ben helemaal geen recordjager, maar ben natuurlijk wel fier op mijn 47 voorbije Dodentochten. Als beroepsmilitair nam ik al regelmatig deel aan stevige marsen, toen ik in 1971 hoorde dat er in Bornem een 100 kilometer lange wandeltocht georganiseerd werd. Dat was toen al de tweede editie, dus ik startte met een jaartje achterstand. Een tweede keer miste ik de Dodentocht omdat ik nog onderweg was met mijn wandelclub. We stapten toen vanuit Venetië naar Bree, een iets langere tocht maar gelukkig kregen we ook meer tijd”, lacht Bonnyns.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.