Politie onderzoekt overval op sigarettentransport

Tim Van der Zeypen
In Bornem hebben drie onbekenden vrijdag een gewapende overval gepleegd op een sigarettentransport. De chauffeur werd onder schot gehouden en gekneveld. De overvallers gingen ervandoor met een aanzienlijke buit.

De feiten begonnen vrijdagochtend eigenlijk al in Temse, waar de daders met een voertuig tot vlak voor het transport reden en stopten aan de verkeerslichten in de Vrijheidsstraat. De chauffeur van het transport werd met een vuurwapen bedreigd en kreeg in de bestuurderscabine ongewenst het gezelschap van de criminelen. Een van de gangsters nam het stuur over en reed met de bestelwagen over de N16 richting Bornem.

Op een verlaten bedrijfsterrein langs die N16 hield het transport halt. De overvallers laadden de volledige vracht sigaretten over naar hun eigen voertuig, eveneens een bestelwagen. Ze namen ook de gsm van de chauffeur mee toen ze op de vlucht sloegen. Het slachtoffer kon zich wel snel bevrijden en alarm slaan.

De politie van Bodukap is samen met de recherche van de Federale Politie Antwerpen een onderzoek gestart. De speurders zullen onder meer nagaan hoe de daders wisten dat er sigaretten in de bestelwagen zaten, want het transportbedrijf in kwestie zou ook heel wat andere goederen vervoeren. De daders kenden allicht ook het verlaten bedrijfsterrein vooraf.