Politie betrapt te hoge vrachtwagen en snelheidsduivel op Oude Scheldebrug

David Legreve
De lokale politiezone Klein-Brabant heeft opnieuw een controle-actie gehouden ter hoogte van de werfzone aan de Oude Scheldebrug in Bornem. Die wordt momenteel gerenoveerd. Naast snelheidscontroles, controleerde de politie ook nog op te hoge vrachtwagens die de hoogtebegrenzers negeerden. 

Bij de controleactie werden in totaal 1.011 chauffeurs gecontroleerd op hun snelheid. Om de arbeiders niet in gevaar te brengen, geldt er momenteel een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Van alle gecontroleerde chauffeurs respecteerden er 30 die snelheidsbeperking niet. “Een autobestuurder werd geflitst terwijl hij maar liefst 70 per uur reed”, klinkt het bij de lokale politiezone. Hij zal het binnenkort gaan mogen uitleggen op de politierechtbank en riskeert naast een rijverbod ook nog een geldboete die kan oplopen tot zo’n 3.000 euro.

Naast autobestuurders controleerde de politie ook of de maximale hoogte aan de werfzone werd gerespecteerd. Door de renovatiewerken staan er momenteel ook stellingen ter hoogte van de werfzone. Om die niet stuk te rijden, zijn vrachtwagens hoger dan vier meter verboden op de burg en moeten zij omrijden. Alleen werd die maximale hoogte niet altijd gerespecteerd. Sinds de opening van de brug, werd al meermaals tegen de hoogtebegrenzer gereden. Meerdere truckers werden beboet. Ook bij de controle-actie van gisteren verbaliseerden de agenten een vrachtwagenbestuurder. “Hij wou met een te hoge vrachtwagen de brug oprijden”, luidt het. “Na het verbaliseren hebben we hem teruggestuurd richting A12.”

Gsm achter stuur

Tot slot betrapte de politie ook nog 22 chauffeurs die hun gsm gebruikten achter het stuur. Ook zijn zullen binnenkort een proces-verbaal in hun brievenbus mogen verwachten en zullen een boete van 116 euro moeten betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.