Politie arresteert zeven verdachten in drugsdossier

Tim Van der Zeypen
De recherche van de politiezone Klein-Brabant heeft zeven arrestaties uitgevoerd in een drugsdossier. “Vijf personen werden door de onderzoeksrechter aangehouden”, bevestigt het parket.

De arrestaties dateren al van afgelopen maandag maar raakten nu pas bekend. Zo’n dertigtal agenten namen toen deel aan de verschillende huiszoekingen. Die vonden allemaal plaats in Willebroek. Alle zeven verdachten zijn ook inwoners van Willebroek. 

Drugs 

“Tijdens de huiszoekingen werd er heel wat drugs gevonden”, zegt de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket nu. “Het gaat om 630 gram cannabis, negentig gram cocaïne en zo’n 45 XTC- pillen.” Naast de drugs nam de politie ook een luxe-horloge en twee voertuigen alsook heel wat cash geld in beslag. Het zou gaan om iets meer dan 34.000 euro. 

Aangehouden

“Tijdens de huiszoekingen werd er ook nog een achtste persoon gearresteerd”, aldus het parket. “De man had nog een celstraf open staan van drie jaar.” Na hun arrestatie moesten alle verdachten voor onderzoeksrechter Philippe Van Linthout verschijnen. “Vijf van hen werden aangehouden”, besluit het parket. “Het gaat om mannen tussen de negentien en de 26 jaar oud.”

De raadkamer verlengde hun aanhouding inmiddels al met een maand. Het gerechtelijke onderzoek wordt nu verder gezet. Ook naar mogelijke andere drugsdealers. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.