Parochies zoeken mensen in nood

De parochies van Bornem en Sint-Amands gaan op zoek naar goede doelen die financiële steun kunnen gebruiken. "We hebben besloten een deel van onze middelen te reserveren voor mensen in nood. Daarom doen we een oproep: laat ons weten hoe we mensen uit de buurt die het nodig hebben financieel kunnen steunen."

"We hebben de voorbije maanden al zelf de eerste stappen gezet. Sinds begin 2017 schenkt ons parochiecentrum 'Gildenhuis' bij elke verhuring voor feestjes 5 euro aan de lokale armoedevereniging 'De Schakel'. De teller staat op 50 verhuringen, dus dit jaar ontvangt deze organisatie minstens 250 euro. Ook sponsoren onze parochies de wekelijkse broodmaaltijd die georganiseerd wordt door De Schakel, en vorig schooljaar organiseerden onze vormelingen een pannenkoekenverkoop ten voordele van de actie 12/12. Onze parochies verdubbelden het bedrag van die opbrengst. Net nog sponsorden we via een team van Oxfam Wereldwinkel Puurs de 'Refugee Walk' die georganiseerd werd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Als volgende actie zullen we het vervoer betalen van meubelen voor vluchtelingen die noodgedwongen moeten verhuizen. We gaan nu op zoek naar manieren om nóg meer te doen."


Voorstellen zijn welkom via inge@kerkkleinbrabant.be, telefonisch op 03/889.06.42 of op het parochiesecretariaat, Kardinaal Cardijnplein 7 in Bornem (EDT)