Ouders kamperen voor plekje in autismeklas

Kamperende ouders aan de schoolpoort in Bornem
Marc Aerts Kamperende ouders aan de schoolpoort in Bornem
Ze worden stilaan meer regel dan uitzondering, de kamperende ouders aan de schoolpoorten. Ook aan het Atheneum Klein-Brabant in Bornem wordt sinds maandagavond voor het eerst gekampeerd, voor een plekje in de autismeklas.

“Onze zoon Lennert heeft een autismespectrumstoornis, hij kan dus niet zomaar zonder de nodige begeleiding in elke school terecht. Tijdens een infomoment in het Atheneum Klein-Brabant kregen we te horen dat er maar 9 beschikbare plaatsen zijn, en er waren al 7 ouderparen geïnteresseerd. Dan weet je al dat het nipt wordt”, zegt Gunther Blancquaert.

“Na enkele onrustige dagen besloten we maandag om geen risico te nemen, en vatte ik post aan de schoolpoort. Enkele uren later waren we al met vijf. Ondertussen zijn de 9 beschikbare plekjes allemaal ingenomen, we kunnen op donderdagochtend officieel inschrijven. Ik ben geen voorstander van kamperen, maar voor je kind doe je veel. Ik stuurde bevoegd minister Crevits ondertussen ook een brief, ze moet dringend het capaciteitsprobleem aanpakken.”

De ouders zien wel één groot voordeel in de voorbije dagen en nachten samen. “We kennen elkaar nu al vrij goed, dat worden fijne schooljaren met een hechte ploeg!”

Kamperende ouders aan de schoolpoort in Bornem: Gunther Blancquaert.
Marc Aerts Kamperende ouders aan de schoolpoort in Bornem: Gunther Blancquaert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.