Oude Scheldebrug sneller dan gepland weer open voor verkeer

De oude Scheldebrug gaat maandagochtend weer open voor het verkeer.
JVS De oude Scheldebrug gaat maandagochtend weer open voor het verkeer.
De oude Scheldebrug tussen Bornem en Temse zal op maandag 27 mei vanaf 6 uur weer toegankelijk zijn voor het verkeer. De brug raakte beschadigd toen een vrachtwagen tegen een tijdelijke hoogtebegrenzer reed, die de stelling rond de brug moet beschermen.

“Na dat incident besloot De Vlaamse Waterweg om extra veiligheidsmaatregelen te nemen voor de werknemers op de werf. Het openstellen van de brug moest daardoor worden uitgesteld tot 29 mei”, zegt Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg. “Maar het nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen verloopt vlotter dan verwacht. De oude Scheldebrug zal daarom al vanaf maandag 27 mei weer toegankelijk zijn.”

“Vanaf dat moment zal het verkeer richting Sint-Niklaas opnieuw op twee - weliswaar versmalde - rijstroken over de oude Scheldebrug worden geleid. Er geldt wel een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur en een hoogtebeperking van 4 meter. Vrachtverkeer hoger dan 4 meter moet een omleiding volgen via de A12 naar de Antwerpse Ring (R1) en via de Kennedytunnel naar de E17. De Vlaamse Waterweg laat hiervoor extra signalisatie plaatsen.

De aannemer gaat nu verder met het zandstralen en schilderen van de metalen geraamten van de brug, deze klus moet november geklaard zijn.

De oude Scheldebrug gaat maandagochtend weer open voor het verkeer.
JVS De oude Scheldebrug gaat maandagochtend weer open voor het verkeer.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.