Oud-burgemeester Bornem wordt algemeen directeur Keerbergen

Gemeenteraadslid Luc De boeck wordt algemeen directeur van de gemeente Keerbergen vanaf 1 oktober.
David Legrève Gemeenteraadslid Luc De boeck wordt algemeen directeur van de gemeente Keerbergen vanaf 1 oktober.
Oud-burgemeester van Bornem Luc De boeck (CD&V) gaat op 1 oktober aan de slag als algemeen directeur van de gemeente Keerbergen. “Ik blijf gemeenteraadslid in Bornem, de twee functies zijn perfect te combineren.”

Luc De boeck werkte 15 jaar als kabinetsmedewerker van Kris Peeters en was 9 jaar burgemeester in Bornem. Nadat CD&V bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in de oppositiebanken belandde, ging De boeck op zoek naar een nieuwe uitdaging. “De werking en organisatie van een lokaal bestuur boeien mij enorm. Daarom besloot ik deel te nemen aan het examen in Keerbergen, samen met maar liefst 50 andere kandidaten.”

Combinatie

Eén van de vragen die hij kreeg, was hoe hij de job van algemeen directeur in Keerbergen denkt te combineren met zijn werk voor CD&V Bornem. “De afstand tussen beide gemeenten is volgens mij voldoende groot om politieke linken uit te sluiten. Ik besef ook dat je in deze job objectief moet zijn, en dat het de politici zijn die de knopen doorhakken. Een groot voordeel is dat ik als geen ander weet hoe een gemeente werkt.” De boeck blijft dus actief als gemeenteraadslid in Bornem. “De twee functies zijn voor mij perfect te combineren, en bovendien is het ook wettelijk toegelaten. Het mag druk zijn, ik heb graag veel werk op de plank. Aan stoppen denk ik niet. CD&V zit dan wel in de oppositie in Bornem, maar ik had nog heel wat stemmen en die kiezers wil ik niet zomaar teleurstellen. Wat de toekomst brengt, zien we wel. Exact één jaar geleden was het mijn doel om fulltime burgemeester van Bornem te worden, en ook dat draaide anders uit.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bert Willems

    Pas op voor jullie portemonnee.