OLVP-school organiseert looptocht door Bornemse gebouwen

De leerlingen van OLVP Bornem, met de zweetbandjes die aan deelnemers zullen worden uitgedeeld.
David Legreve De leerlingen van OLVP Bornem, met de zweetbandjes die aan deelnemers zullen worden uitgedeeld.
Wie op een originele manier verschillende Bornemse gebouwen wil ontdekken, moet beslist deelnemen aan de ‘BEURM-trail’. Die looptocht wordt op zaterdag 12 oktober georganiseerd door de secundaire school OLVP in Bornem. “Deelnemers mogen dwars doorheen de brandweerkazerne, het ziekenhuis én het zwembad lopen”, zegt adjunct-directeur Tom Sas.

“Om onze school op een leuke manier open te stellen, besloten we een sportevenement te organiseren. Dat werd de BEURM-trail, een loopronde van 12 kilometer waarbij je dwars doorheen verschillende Bornemse gebouwen loopt. We vroegen hulp aan verschillende andere Bornemse scholen, de gemeente Bornem, de brandweer, het AZ Rivierenland... en alle reacties waren enorm positief”, zegt Sas.

De leerlingen van OLVP Bornem trainen voor de Beurm-trail.
David Legreve De leerlingen van OLVP Bornem trainen voor de Beurm-trail.

Dwars door zwembad

De deelnemers mogen dwars door de Bornemse brandweerkazerne, het zwembad van sportcomplex Breeven en het abdijpark van Sint-Bernardus  en het AZ Rivierenland lopen, door de inkomhal naar de hoofdingang in de Kasteelstraat. Het parcours loopt ook door verschillende andere scholen.

Adjunct-directeur Tom Sas.
David Legreve Adjunct-directeur Tom Sas.

Kidsrun

“Omdat we ook de kinderen een kans wilden geven om deel te nemen, organiseren we verder een ‘kidsrun’ van 2,5 kilometer”, zegt Tom Sas. “Dit is voor hen best een stevige tocht, maar we wilden hen absoluut langs de brandweerkazerne laten lopen. Hun tweede halte is het Landhuis op het Cardijnplein. Er is tijdens de BEURM-trail geen tijdsregistratie, we willen er een unieke beleving van maken en geen wedstrijd.”

De leerlingen van OLVP Bornem trainen voor de Beurm-trail. De trappen zijn een uitdaging.
David Legreve De leerlingen van OLVP Bornem trainen voor de Beurm-trail. De trappen zijn een uitdaging.

Zweetband

De start en aankomst van onze BEURM-trail liggen in de OLVP-school aan het Kardinaal Cardijnplein. Vanaf 14 uur kan je je daar inschrijven of je gereserveerde borstnummers afhalen. Om 15 uur start de ‘kidsrun’, om 15.15 uur de BEURM-trail zelf. “We lopen in één groep, en werken met seingevers. Zo moeten alle straten in het centrum niet gedurende het volledige evenement afgesloten worden voor het verkeer. Alle deelnemers krijgen een zweetband, met nog een goodiebag erbovenop voor de kinderen.”

Een deel van de opbrengst van de BEURM-trail gaat naar Rode Neuzendag. “Wij willen onze leerlingen tijdens de middagpauze meer activiteiten kunnen aanbieden, zodat we zo allemaal samen kunnen werken aan hun mentale en fysieke gezondheid”, geeft Tom Sas nog mee. Meer info: https://www.olvpbornem.be/beurm-trail, via Facebook of Instagram.

De leerlingen van OLVP Bornem trainen voor de Beurm-trail, een loopevent doorheen Bornemse gebouwen.
David Legreve De leerlingen van OLVP Bornem trainen voor de Beurm-trail, een loopevent doorheen Bornemse gebouwen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.