OLV-Presentatieschool krijgt facelift

Adjunct-directeur secundair Dagmar Janssens en facilitair medewerker Dries Op de Beeck.
David Legreve Adjunct-directeur secundair Dagmar Janssens en facilitair medewerker Dries Op de Beeck.
De Onze-Lieve-Vrouw-Presentatieschool uit Bornem investeert de komende maanden meer dan 600.000 euro in haar gebouwen op het Kardinaal Cardijnplein en de Rijkenhoek. "We creëerden de voorbije jaren meer klassen voor onze overvolle scholen, maar nu moeten ook de speelplaatsen en het sanitair dringend worden aangepast en uitgebreid", zegt Dries Op De Beeck.

De Onze-Lieve-Vrouw-Presentatieschool (OLVP) barstte enkele jaren geleden uit haar voegen, de grote toestroom van nieuwe leerlingen leidde ook in Bornem even tot kamperende ouders aan de schoolpoort. Maar de OLVP richtte boven het 'Gildenhuis' op het Kardinaal Cardijnplein bijkomende lokalen in en verbouwde het 'Broederhuis' tot derde campus.


"Ook in de hoofdbouw werd elk hoekje benut, zo bouwden we bijvoorbeeld de oude badkamer en de keuken van de zusters om tot bijkomende administratieve ruimte", zegt facilitair medewerker Dries Op De Beeck.


"Bij alsmaar meer leerlingen in meer klaslokalen komen ook andere zaken kijken. Daarom starten we met de heraanleg van onze speelplaats van de secundaire school: de fundering wordt vernieuwd en we breiden uit. Zo maken we een grote open ruimte met zitbanken en worden ook de toegangsweg en de fietsenstallingen vernieuwd. Op de speelplaats wordt een sanitair paviljoen geplaatst, en ook in het gebouw zelf maken we meer wc's. Aan het Broederhuis richten we een buitenklas in en we installeren draadloos internet in het volledige schoolgebouw, zo worden onze specifieke IT-lokalen op termijn overbodig en komt ook daar weer ruimte vrij", somt Op De Beeck op.


Alle werken samen zullen meer dan 600.000 euro kosten. Omdat het om gesubsidieerde dossiers wordt zo'n 60 procent terugbetaald. (EDT)