Na onbeantwoorde liefde laat stalker een portret van klasgenote tatoeëren op zijn schouderblad. Parket vraagt internering

MECHELEN - De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
Het Mechelse parket heeft maandagochtend de internering gevraagd van een 25-jarige Bornemnaar na de belaging van een 23-jarige klasgenote uit Bonheiden. Vier jaar lang viel hij haar lastig. Zo bleef hij haar opbellen, gaf haar een diamanten ring, deponeerde een enveloppe met 10.000 euro in haar brievenbus en hij liet zelfs een portret van de vrouw op zijn schouderblad tatoeëren. 

De jonge vrouw stapte in 2018 naar de politie, omdat ze het na vier jaar helemaal beu was geworden. Kort daarvoor had de man haar nog gevraagd om zijn euthanasiepapieren te ondertekenen, omdat hij niet zonder haar kon leven. Opmerkelijk is dat de 25-jarige man uit Bornem aangehouden voor de rechter verscheen. Hij had zijn voorwaarden niet nageleefd. Kort nadat hij een contactverbod had opgelegd gekregen, ging hij de vrouw opnieuw opzoeken. Sindsdien verblijft in de gevangenis van Leuven. 

 Thomas More Hogeschool

De jongeman leerde het slachtoffer kennen tijdens zijn studies op de Thomas More Hogeschool in Mechelen. “Ze zaten in dezelfde klas, maar buiten enkele groepswerken was er weinig contact tussen de twee. Hij kreeg gevoelens voor mijn cliënte, maar zij liet hem duidelijk verstaan dat ze daar niet op wilde ingaan”, schetste advocaat Willem Verboven de situatie van de jonge vrouw. “Alleen wou hij dat niet inzien en bleef hij haar contacteren.”

Diamanten ring

Eerst bleef het bij berichten, dan werd er getelefoneerd. Maar omdat de vrouw hem intussen had geblokkeerd, ging de jongeman uit Bornem aanbellen aan haar ouderlijke woning en begon het volgens de meester Verboven pas echt de spuigaten uit te lopen. “Op het ziekelijke af. Niet alleen deponeerde hij een enveloppe met 10.000 euro in de brievenbus, hij kwam ook aanbellen met bloemen en gaf haar zelfs een diamanten ring cadeau.” 

Niet alleen deponeerde hij een enveloppe met 10.000 euro in de brievenbus, hij kwam ook aanbellen met bloemen en gaf haar zelfs een diamanten ring cadeau.

Willem Verboven

Ondanks het feit dat de vrouw de giften niet aanvaardde, bleek de jongeman niet te begrijpen dat hij haar gerust moest laten. De man blijf maar verder doen en liet zelfs een tattoo zetten op zijn schouderblad. “Een tatoeage van het portret van mijn cliënte”, zei de advocaat de 23-jarige vrouw. “Er volgden ook nog bedreigingen, nadat ze naar de directie was gestapt om zijn gedrag aan te kaarten. Zo was er gezegd dat, wanneer hij haar niet meer mocht zien, hij ervoor zou zorgen dat zij ook haar niet meer zouden zien.”

Contactverbod

De jonge vrouw vroeg maandag een schadevergoeding van 5.000 euro, maar benadrukte via haar raadsman dat ze het liefst van al een contactverbod zag worden uitgesproken. Emotioneel lukt het de vrouw niet om aanwezig te zijn op de zitting. “Het valt haar nog steeds te zwaar allemaal”, besloot meester Verboven. Het parket kon maar weinig toevoegen aan het pleidooi van de advocaat. “Alleen is het wel duidelijk dat meneer met psychische problemen kampt”, klonk het. Het parket tilde verder zwaar aan het feit dat de man zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden. “Hij bleef haar maar contacteren, terwijl hij moest aanvaarden dat hij haar met rust moest laten.” Het parket eist de internering of een celstraf van een jaar met uitstel.

Hij was tot over zijn oren verliefd geworden, maar kon niet aanvaarden dat zijn liefde niet werd beantwoord. Het was dom wat hij deed.

Bart Schuermans

De jongeman zelf betwistte de feiten niet. “Hij was tot over zijn oren verliefd geworden, maar kon niet aanvaarden dat zijn liefde niet werd beantwoord. Het was dom wat hij deed”, vertelde zijn advocaat Bart Schuermans. “Intussen beseft hij ook dat hij haar uit zijn hoofd moet zetten.” De verdediging verzette zich ook hevig tegenover een internering. Het vroeg een celstraf met uitstel. “Hij moet en wil geholpen worden”, besloot de strafpleiter. Een vonnis volgt op 3 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.