Man staat terecht voor mishandeling stiefdochter (4)

Een 38-jarige man uit Bornem riskeert een celstraf van twee jaar voor slagen en verwondingen aan zijn stiefdochter. "Van blauwe plekken tot een gebroken elleboog", aldus het parket. De dertiger ontkent alles met klem.

De dertiger moest zich gisteren voor een zestal feiten tegenover het vierjarige slachtoffertje komen verantwoorden. Dit alles in een tijdspanne van ongeveer een half jaar. Zo zou hij haar onder meer te hard hebben geduwd waardoor ze van de schommel viel, verwondde hij haar waardoor ze moest worden genaaid, brak hij volgens het parket haar elleboog toen hij haar te bruusk in bed had gesleurd en gaf hij ze 's nachts een slag op haar oor, zodat het blauw zag. "De moeder schminkte haar toen zelfs blauw zoals ze eruit zag als een smurf", aldus het parket. "Om de slagen voor haar ouders te verbergen." Het parket eiste gisteren een effectieve celstraf van twee jaar. De verdediging ging vol voor de vrijspraak. "Er wordt hier een beeld geschetst van een man die kinderen zou mishandelen", begon meester Jan Borgonie zijn pleidooi. "Heeft hij ze een keer vastgenomen of een klets gegeven? Ja. Maar dat was puur een reactie op dat moment."


Ook andere mishandelingen werden fel betwist. "Hij was alleen thuis met haar en zij had net gebraakt in haar bed. Mijn cliënt heeft haar meegenomen naar de badkamer en heeft haar enkel gewassen. Dat in het begin de kraan niet goed afgesteld stond, zou kunnen. Maar bekijk dit niet als iets dat hij gebruikt om zijn kinderen te straffen", besloot meester Borgonie. Een vonnis volgt op 24 oktober. (TVDZM)