Leerlingen maken nieuwe kerststal voor Eikevliet

Constructie in minder dan 10 minuten op te zetten

De leerlingen van PTS Boom bij hun nieuwe kerststal voor Eikevliet.
RV De leerlingen van PTS Boom bij hun nieuwe kerststal voor Eikevliet.
Het Bornemse gehucht Eikevliet heeft een nieuwe kerststal. Het oude exemplaar dat telkens in de kerk wordt gezet, was na 40 jaar dringend aan vervanging toe. De leerlingen van PTS Boom brachten de oplossing.

“De leerlingen van het tweede beroepsvoorbereidende jaar houtbewerking hadden eerder al, samen met hun leerkracht Geert Rotsaert, tuinmeubelen ontworpen en gemaakt uit palettenhout. Ze konden dus al goed overweg met dat gratis materiaal, dat ook voor het bouwen van een kerststal ideaal bleek”, zegt directeur van PTS Boom Arnold Callay.

De leerlingen van PTS Boom maakten een nieuwe kerststal voor Eikevliet.
rv De leerlingen van PTS Boom maakten een nieuwe kerststal voor Eikevliet.

“De leerlingen hielden bij het ontwerp van hun kerststal ook rekening met een gemakkelijke opbouw en afbraak. De stal kan op minder dan 10 minuten worden gemonteerd, en dat gebeurde ook vlak voor Kerstmis in de Sint-Lambertuskerk van Eikevliet. De prijs mag er best zijn: aan wat scharnieren en een slot werd minder dan 40 euro uitgegeven. Het resultaat is een stevige kerststal die zeker weer 40 jaar kan meegaan.”

De leerlingen van PTS Boom maakten een nieuwe kerststal voor Eikevliet
rv De leerlingen van PTS Boom maakten een nieuwe kerststal voor EikevlietReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.