Klein-Brabant heeft eigen 'Buurderij’

De eerste 'Buurderij' in Klein-Brabant
Lukas Stallaerts De eerste 'Buurderij' in Klein-Brabant
Huize De Steiger in Bornem is voortaan elke vrijdagavond de locatie voor de ‘Buurderij’.

“Een Buurderij is een soort marktje waar boeren en andere producenten uit de streek hun producten samen aanbieden”, zegt initiatiefnemer Bart Callaert.

“Voor de klanten werkt het systeem heel makkelijk: zij kunnen elke week online bestellen wat ze nodig hebben en dit pakket op vrijdagavond afhalen. De producenten hebben door deze manier van werken geen verlies, ze weten perfect hoeveel producten ze moeten meebrengen. Door de Buurderij krijgt de boer ook een eerlijke prijs en de klant een eerlijk en gezond product.”

“We bekijken nog of we op termijn ook ter plekke extra producten kunnen aanbieden. Zo kan iemand die iets vergat te bestellen of extra nodig heeft, dit op vrijdagavond nog snel aankopen. Op dit moment bieden al 15 producenten samen met dan 600 producten aan. Ook de bewoners van De Steiger zelf doen mee!”

De eerste 'Buurderij' in Klein-Brabant
Lukas Stallaerts De eerste 'Buurderij' in Klein-Brabant

“De opkomst van de Buurderijen sluit mooi aan bij de actualiteit. Voedsel is één van de boosdoeners in het verhaal van de klimaatopwarming, en dan spreken we nog niet over de vele voedselschandalen. Mensen willen weer weten wat ze eten, en bij ons is dat net heel duidelijk.”

“Klein-Brabant zat duidelijk te wachten op een Buurderij: al 400 geïnteresseerden schreven zich in. Dat is een geweldige start, want elders tellen goeddraaiende Buurderijen 500 deelnemers na een jaar.

Buurderij Klein-Brabant, elke vrijdag van 17.30 tot 19 uur bij Huize De Steiger, Riddermoerstraat 30 in Bornem.

www.boerenenburen.be en Facebook : Buurderij Klein Brabant.

De eerste 'Buurderij' in Klein-Brabant
Lukas Stallaerts De eerste 'Buurderij' in Klein-BrabantReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.