Kasteel d'Ursel vindt regisseur voor Kerstmagie: Heleen (32) gaat uitdaging aan

Heleen Van Aken zal Kerstmagie regisseren in het Kasteel d'Ursel.
David Legreve Heleen Van Aken zal Kerstmagie regisseren in het Kasteel d'Ursel.
Eén van de belangrijkste rollen voor het project ‘Kerstmagie’ in Hingene (Bornem) is ingevuld. Heleen Van Aken (32) zal de theaterwandelingen doorheen Kasteel d’Ursel regisseren. “Vooral een goede sfeer onder de deelnemers is belangrijk, zo maken we er samen ongetwijfeld iets moois van.”

Kasteel d’Ursel neemt in december voor het eerst deel aan ‘Kerstmagie’, een reeks sprookjesachtige theaterwandelingen die plaatsvinden van 7 tot 23 december. Bijzonder aan het project is dat Kerstmagie volledig wordt gerealiseerd door vrijwilligers, die aan de slag gaan als acteurs, decorateurs, kostuumverantwoordelijken, publieksonthalers, cateringmedewerkers...

De artistieke leiding van het project ligt in handen van Luc Stevens. Hij kan echter niet in alle zes deelnemende kastelen tegelijk aanwezig zijn. Daarom werd voor elke locatie een plaatselijke ‘kasteel-regisseur’ gezocht, voor Hingene wordt dit Heleen Van Aken. Heleen werkt als verantwoordelijke voor de communicatie en evenementen in de Bornemse bibliotheek, én is al jaren actief bij toneelkring De Morgenster. Ze woont al haar hele leven in Hingene, nu op 50 meter van het park.

“Ik was vereerd toen ik vanuit Kasteel d’Ursel de vraag kreeg om mijn schouders onder dit project te zetten. Héél even sloeg de twijfel toe, omdat Kerstmagie best groot belooft te worden. Maar ik krijg genoeg steun van Luc Stevens en vanuit het kasteel zelf, dus ik sta er zeker niet alleen voor. Dankzij De Morgenster heb ik ook al veel ervaring met jeugdtoneel. En eerlijk: dit ziet er gewoon zó leuk uit om te doen! De eindejaarsperiode is sowieso een magische tijd, ik geniet wel van die gezelligheid.”

“Kerstmagie wordt geen hoogstaand toneelstuk, we brengen in kleinere groepen verschillende korte stukjes van een tiental minuten. Mijn belangrijkste taak wordt dus vooral om voor een goede sfeer en samenhorigheid onder de deelnemers te zorgen. Zo voelt iedereen zich goed en kunnen alle deelnemers het beste van zichzelf geven. Het kasteel d’Ursel ligt niet enkel centraal in ons dorp, het wordt de komende maanden hopelijk ook dé centrale ontmoetingsplek waar tientallen mensen samen aan iets moois werken.”

Kasteel d’Ursel zoekt nog tientallen mensen die -voor of achter de schermen- Kerstmagie mee willen realiseren. Inschrijven kan via www.kerstmagie.be, op dinsdag 7 mei om 19 uur vindt een infoavond plaats in het kasteel.

Heleen Van Aken zal Kerstmagie regisseren in het Kasteel d'Ursel.
David Legreve Heleen Van Aken zal Kerstmagie regisseren in het Kasteel d'Ursel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.