Jongeman kocht Glock uit ‘onveiligheidsgevoel’, parket eist drie maanden met uitstel

rv
Een 29-jarige uit Zaventem stond maandagochtend voor de rechter in Mechelen nadat hij een Glock en de daarbijbehorende munitie had aangekocht voor zo’n 1.600 euro via het ‘Dark Web’, een illegaal onderdeel van het internet. 

Voor het vuurwapen is een vergunning nodig. “En die had hij niet”, vertelde openbaar aanklaagster Nele Van Looy. De twintiger werd opgespoord. Op dat moment woonde hij nog in Bornem. Hij vertelde de politie dat hij het wapen aangekocht omwille van het grote onveiligheidsgevoel in de maatschappij. “Gelet op de huidige actualiteit”, voegde hij er nog aan toe. De jongeman zou volgens het parket ook nog te kampen hebben met een drugsproblematiek en heeft volgens zijn ouders een depressie. “Wat de reden voor de aankoop is geweest blijft grotendeels onduidelijk maar de maatschappij werd niet veiliger door de aankoop van het wapen”, besloot Van Looy. Zij vroeg naast een celstraf van drie maanden met uitstel en een geldboete van 250 euro ook nog de verbeurdverklaring van het vuurwapen. De feiten werden niet betwist door de verdediging. Zijn advocate vroeg een autonome probatiestraf. “Hij heeft nooit de intentie gehad om het wapen te gebruiken in de buitenwereld”, klonk het nog. Een vonnis in de zaak volgt op 7 oktober. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Nys

    De overheid kan onze veiligheid niet meer garanderen en dan moeten we zelf voor onze veiligheid zorgen.

  • Robert Van Garderen

    Dus illegaal wapen! Gelukkig opgespoord door de politie en nu hopen op een zware straf omdat dit soort figuren indirect de sportschutters in een slecht daglicht zetten.