Gitarist Judas Priest speelt met gitaarversterker van Bornemnaar: “Mijn knieën knikten toen ik hem ontmoette”

Gitarist Richard Faulkner poseert bij een gitaarcabinet van Bornemse makelij.
Marc Aerts Gitarist Richard Faulkner poseert bij een gitaarcabinet van Bornemse makelij.
Richard ‘Richie’ Faulkner, gitarist van de bekende heavymetalband ‘Judas Priest’, gebruikt sinds kort een gitaarcabinet (of luidsprekerkast) van Bornemse makelij. “Ik bouw gepersonaliseerde gitaarcabinetten, en mijn passie boeit duidelijk ook Faulkner. Ik zie mijn bedrijf ‘Cathedral’ graag verder groeien, maar heb nu al mijn persoonlijke top bereikt”, zegt Bornemnaar Dries Greeve.

Zo’n vijf jaar geleden bouwde hij zijn eerste gitaarcabinet, ondertussen heeft Greeve al stevig naam gemaakt met zijn grote passie. “Een gitaarcabinet is heel eenvoudig uitgelegd de luidsprekerkast van een elektrische gitaar. Dat cabinet brengt het uiteindelijke geluid van de gitaar voort, net daarom zijn veel gitaristen op zoek naar dé juiste kast voor hun specifieke sound. Ikzelf ben ook een fervent gitarist, en toen ik in de winkel niet meteen vond wat ik zocht, besloot ik mijn eigen cabinet te bouwen.”

Meubelbouwer van opleiding

“Na dat eerste exemplaar kreeg ik alsmaar meer vragen van vrienden, en daarna ook van lokale muziekgroepen, om ook voor hen een gepersonaliseerd cabinet te bouwen. Ook zij vonden tussen het standaardaanbod niet altijd wat ze zochten. Je hebt niet alleen veel verschillen in looks en bouwkwaliteit, maar ook in klanken per muziekgenre. Ik ben van opleiding architect en meubelbouwer, dus ik kan vlot overweg met allerlei houtsoorten, met het ontwerpen en plannen, met de esthetische kant van de zaak... Zo is Cathedral ontstaan. Ik kan in deze zaak mijn liefde voor het ambacht kwijt, en het werken met hoofd en handen combineren. De klant kan dankzij dit maatwerk tot in de kleinste details kiezen hoe zijn cabinet eruit moet zien - tot de kleur van de kleinste vijsjes toe - en hoe de luidspreker moet klinken. Dat overleg en die persoonlijke aanpak zijn enorm belangrijk.”

Bornemnaar Dries Greeve bouwt eigenhandig unieke gitaarcabinetten.
Marc Aerts Bornemnaar Dries Greeve bouwt eigenhandig unieke gitaarcabinetten.

“Toen ik vorig jaar ontdekte dat Judas Priest, de band die gezien wordt als een van de grondleggers van het heavymetalgenre, verwacht werd op de Lokerse Feesten, besloot ik mijn kans te wagen. Ik contacteerde het management met de vraag of ik een cabinet kon schenken aan gitarist Richard Faulkner. Ik kon mijn geluk niet op toen hij liet weten dat hij me persoonlijk wilde ontmoeten. Ik trok naar de afspraak met knikkende knieën, want Faulkner is een van mijn grote muzikale helden.”

“We hebben ongeveer een kwartier gepraat en ik merkte meteen dat de gitarist op mijn website had gekeken: hij wist heel precies waarover het ging en wat ik precies maak. Na dat memorabele moment stuurde ik een gitaarcabinet op naar Amerika, en na heel wat maanden wachten kreeg ik net een unieke toegestuurd. Faulkner poseert in de studio van de band met mijn gitaarcabinet. Ik kan niet onder woorden brengen hoe fier ik ben.”

Naam gemaakt

“Met deze gebeurtenis heb ik meteen mijn persoonlijke top bereikt. Al mag John5, gitarist bij de groep ‘Rob Zombie’ en vriend van Faulkner, mij ook altijd eens contacteren. (lacht) Cathedral krijgt stilaan wat naam in België, Nederland en Duitsland en ik hoop natuurlijk ook de rest van Europa te kunnen veroveren. Er zijn ondertussen zo’n 200 gitaarcabinetten van mijn hand in omloop, waarvan geen twee dezelfde. Dat wil ik blijven doen: met mijn handen en gereedschap kwalitatief hoogstaand maatwerk maken.”

www.cathedralcabs.com
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.