Exotische tuinen verwelkomen bezoekers

Bananen in bloei in Bornem.
Open Exotentuinen Bananen in bloei in Bornem.
Dit weekend gooien verschillende exotische tuinen in Vlaanderen, Nederland en Zwitserland de poorten open voor het publiek. Bezoekers kunnen er niet alleen inspiratie opdoen, maar ook een vakantiegevoel. 

In Bornem zijn bezoekers op zondag van 10 tot 18 uur welkom in tuin De Safegarden in de Kluisstraat 1. Ze vinden er tien soorten winterharde palmbomen tot meer dan 8 meter hoog, druiven, kiwi’s, vijgen, pawpaw en kaki’s. Vijf vijvers maken de tuin af. 

Je krijgt er gratis zaden van winterharde palmbomen. In de Tinstraat 72B in Putte vind je dan weer de overdekte proeftuin van Canna-Banana. Die is het hele weekend geopend van 10 tot 18 uur (maar niet voor honden en rolstoelgebruikers). In beide gevallen zijn de tuinen gratis te bezoeken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.