Evi (23) bereikt als allerlaatste finish van 50ste Dodentocht

Evi Van Weyenberg (23), de laatste wandelaar, sluit de 50ste Dodentocht af
David Legreve Evi Van Weyenberg (23), de laatste wandelaar, sluit de 50ste Dodentocht af
Op de tonen van ‘You’ll never walk alone’ stapte de 23-jarige Evi Van Weyenberg zaterdagavond om 22.15 uur over de eindmeet van de 50ste Dodentocht in Bornem. “Dit was mijn tweede deelname, bij mijn eerste poging moest ik al in Steenhuffel afhaken. Dit keer was het ook héél zwaar, maar opgeven was geen optie.”
Evi Van Weyenberg wordt ondersteund in de laatste rechte lijn.
David Legreve Evi Van Weyenberg wordt ondersteund in de laatste rechte lijn.

“In december werd ik nog geopereerd aan mijn knie, gevolgd door een trombose. Pas in maart kon ik weer beginnen met revalidatie en kinesitherapie, en zo heb ik heel langzaamaan getraind voor deze 100 kilometer. Mijn knie doet nu ook weer pijn, maar ik wou niet stoppen omwille van een bijzondere reden.”

Eind goed, al goed voor Evi Van Weyenberg.
David Legreve Eind goed, al goed voor Evi Van Weyenberg.

“Ik stapte de Dodentocht, samen met nog 28 andere wandelaars, voor een goed doel: ‘Stappen tegen pesten’. Mijn ouders richtten dat fonds jaren geleden op, nadat ik op school zwaar gepest werd. Men gaf mij toen het gevoel dat ik niets waard was. Nu heb ik twee bachelor-diploma’s én stapte ik net de Dodentocht uit. Deze prestatie maakt het nog maar eens duidelijk: je moet altijd in jezelf blijven geloven.”

Evi Van Weyenberg met haar diploma.
David Legreve Evi Van Weyenberg met haar diploma.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.