Dorpsfilosoof Cis wordt verhalenverteller tijdens Kasteelfeesten

Hingenaar 'Cis' is een geboren verhalenverteller.
rv Hingenaar 'Cis' is een geboren verhalenverteller.
Nu zondag 16 juni is het zover: dan vinden op kasteeldomein d’Ursel in Hingene (Bornem) de Kasteelfeesten plaats. De teletijdsmachine reist dit keer naar 1873, voor het doopfeest van graaf Robert d’Ursel. De verhalenverteller die de bezoekers op het domein ontvangt, is een bekend gezicht: ‘dorpsfilosoof’ Cis Peeters (71) haalt zijn beste dialect boven.

Bezoekers genieten tijdens de Kasteelfeesten muziek en dans, een victoriaanse kermis en een nostalgisch circus. De hoofdrolspelers van het doopfeest zijn de tweelingmeisjes Leonie en Feline Maes uit Hingene, die samen de kleine Robert spelen en worden gedoopt door pastoor Patrick Maervoet. Maar op het domein zal nóg een bekend gezicht uit het dorp rondlopen: Francis ‘Cis’ Peeters verzamelde de voorbije weken de leukste verhalen over ‘den Duc’.

Hingenaar 'Cis' is een geboren verhalenverteller
rv Hingenaar 'Cis' is een geboren verhalenverteller

“Het kasteeldomein was in het verleden verboden terrein voor de Hingenaars, we hadden dus een beetje een haat-liefdeverhouding met de familie d’Ursel. Want natuurlijk investeerde de familie d’Ursel ook heel wat in het dorp, zonder den Duc had Hingene er nooit zo mooi uitgezien”, zegt Peeters. “Ik verzamelde verschillende verhalen over ‘de goeie oude tijd’, en zing in mijn rol als mandenmaker Susse ook een bijpassend lied.”

Kasteelfeesten op domein d’Ursel, op zondag 16 juni van 13 tot 18 uur in de Wolfgang d’Urselstraat 9 in Hingene (Bornem). Meer info: www.kasteeldursel.be

Hingenaar 'Cis' is een geboren verhalenverteller
rv Hingenaar 'Cis' is een geboren verhalenvertellerReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.