Doorbijten aan kasteel d'Ursel: kampeerders overnachten samen met legerbataljon in hitte en gietende regen

Het eerste kampeerbivak op domein d'Ursel.
rv Het eerste kampeerbivak op domein d'Ursel.
Het voorbije weekend konden kampeerders voor het eerst hun tenten opslaan aan kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem). Ze kregen het gezelschap van het 7de Bataljon Infanterie van Linie, dat de kampeerders meteen wat lessen gaf.

“Ons kasteelbivak maakt deel uit van Terra Nova, het zomerprogramma van Provincie Antwerpen vol avonturen dicht bij huis. Op vrijdag- en zaterdagavond konden telkens 35 kampeerders hun tenten opslaan op het kasteeldomein, en alle plaatsen waren meteen uitverkocht”, zegt directeur van kasteel d’Ursel Koen De Vlieger.

Soldaten uit de tijd van toen op domein d'Ursel.
rv Soldaten uit de tijd van toen op domein d'Ursel.

Voor de mannen van het 7de Bataljon Infanterie van Linie was het een stevig weekend. “Vrijdag was het nog snikheet, daarna regende het uren aan een stuk. We hebben dus de twee extremen mooi in één kampeerweekend gehad”, grapt Pieter Boyden. 

“Op vrijdag werkten we ons geplande programma mooi af: we leerden de kampeerders vuur maken en veldkoken, ze namen deel aan een militaire oefening, … Op zaterdag werd het programma licht aangepast, zo kookten we bijvoorbeeld in de keuken in de kelder van het kasteel als noodoplossing.  Maar ondanks het mindere weer haakten er geen kampeerders af, het was tof dat iedereen zo dapper bleef volhouden.”

De kampeerders leren zelf vuur maken.
rv De kampeerders leren zelf vuur maken.
rv
Veel prei in de veldkeuken.
rv Veel prei in de veldkeuken.
rvReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.