Dieven jatten elektronica voor Rode Neuzen Dag

Uitvoeringsdiensten nemen preventief elektronica mee die wordt ingezameld voor de actie Make Belgium Great Again.
David Legreve Uitvoeringsdiensten nemen preventief elektronica mee die wordt ingezameld voor de actie Make Belgium Great Again.
Dieven probeerden maandagavond kleine elektronische toestellen te stelen op minstens één van de inzamelpunten. De spullen worden ingezameld om geld op te brengen voor de Rode Neuzen Dag, een actie die werd gelanceerd in het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’ op VTM. De lokale politie Klein-Brabant houdt nu een oogje in het zeil.
David Legreve

Er staan in de gemeente Bornem op tal van plaatsen inzamelpunten voor elektronica. De inwoners werden uitgedaagd door Jonas Van Geel tijdens het programma Make Belgium Great Again op VTM om zo veel mogelijk toestellen in te zamelen voor de Rode Neuzen Dag. “We nemen het in deze wedstrijd op tegen buurgemeente Temse, die werd uitgedaagd door Koen Wauters. Ik hoef dus niet uit te leggen waarom deze wedstrijd énorm leeft onder de Bornemnaars, in onze scholen en winkels”, zegt Goedele De Clerck, communicatiedeskundige van de gemeente Bornem.

Koen en Jonas dagen de inwoners van Bornem en Temse uit.
RV Koen en Jonas dagen de inwoners van Bornem en Temse uit.

Extra controles

Op het punt op het Dr. De Putterplein in Bornem-centrum zag een handelaar maandagavond echter enkele dieven spullen jatten. “Dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren”, zegt Goedele De Clerck. “Ik nam meteen contact op met de korpschef, die ons beloofde dat er extra controles worden georganiseerd langs de inzamelpunten.” De arbeiders van de gemeentelijke uitvoeringsdienst zullen ook een extra inzamelronde organiseren, om diefstal voortaan te vermijden.

David Legreve
David Legreve
David Legreve
David Legreve
David Legreve
David Legreve1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DONALD BORREMANS

    En de dieven ? zijn ze gevat ?