Bornemfestival Walter Boeykens strikt Sioen en Patrick Riguelle

Organisatoren Bernadette Boeykens, Anne Boeykens en Griet Ivens.
Foto Legreve Organisatoren Bernadette Boeykens, Anne Boeykens en Griet Ivens.
Het 21ste Bornemfestival Walter Boeykens wordt een klepper van formaat. "Onder andere Sioen en Patrick Riguelle staan binnenkort met het Walter Boeykens Ensemble op de planken", zegt directeur van cultuurcentrum Ter Dilft Griet Ivens.

Het Bornemfestival werd 21 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door de bekende Bornemse muzikant, dirigent en pedagoog Walter Boeykens. Na zijn overlijden werd dochter Anne de drijvende kracht achter het festival, dat het grote publiek wil laten proeven van klassieke muziek.


"We palmen traditioneel enkele unieke historische plaatsen in Bornem in: de muzikanten spelen in kasteel d'Ursel in Hingene, de kerk van Mariekerke, de tuin van jachtpaviljoen De Notelaer en in de binnentuin van de Abdij van Bornem", zegt Ivens.


Dit keer had Sioen, na vele jaren wachten, eindelijk een gaatje vrij in zijn drukke programma. Patrick Riguelle is nog zo'n naam waar we zeer fier op zijn, ook Lies Colman en Casco Phil onder leiding van Benjamin Haemhouts ontvangen we met open armen. Als presentator kunnen we weer rekenen op de peter van het festival, Kurt Van Eeghem."


Het Bornemfestival Walter Boeykens vindt plaats op zondag 21 augustus, maandag 22 augustus, woensdag 24 augustus, vrijdag 26 augustus en zondag 28 augustus 2016.


Info: www.terdilft.be. (EDT)