Bornem in één klap 80 nieuwe assistentiewoningen rijker

Werkmannen leggen de laatste hand aan Residentie Baudry.
David Legreve Werkmannen leggen de laatste hand aan Residentie Baudry.
Het nieuwbouwcomplex 'Residentie Baudry' opent zaterdag officieel de deuren. Het woonproject telt maar liefst 80 nieuwe assistentiewoningen. "Dit project is nodig, want volgens de vooruitzichten zal het aantal 65-plussers in Bornem de komende tien jaar met een kwart toenemen", klinkt het.

De gemeente Bornem telt vandaag 4.574 65-plussers, dat zouden er in 2028 al 5.782 zijn. "Om ons voor te bereiden op die groeiende vergrijzing, realiseerden projectontwikkelaar DCA en de vzw Zorgwonen deze woonsite. De 80 assistentiewoningen werden gebouwd tussen de Barelveldweg en de Sint-Amandsesteenweg, vlakbij de watertoren. Supermarkten, de winkelstraat, het cultuurcentrum... zijn vlakbij, residentie Baudry biedt bovendien een heleboel extra diensten aan. De bewoners kunnen terecht in Grand Café De Watertoren, verder is er een fitnessruimte en wellness met infraroodcabine, een petanquebaan in de binnentuin, een gemeenschappelijke ontspannings- en televisieruimte. Ook een huishoudhulp, traiteur- of boodschappendienst of een thuiskapper zijn mogelijk. Een woonassistent helpt elke bewoner bij het opstellen van een persoonlijk zorgplan en zorgt voor een goed uitgebouwd netwerk van mensen en organisaties in de buurt. Het doel van dit alles is om iedereen zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk te laten leven. De bewoners beslissen wel nog altijd zelf in welke mate ze van deze hulp gebruik willen maken."


Alle appartementen in Baudry zijn ondertussen verkocht, via Zorgwonen vzw kunnen er wel nog appartementen worden gehuurd, via baudry@assistzorg.be.


(EDT)