Bornem herdenkt overleden oud-strijders met fakkeltocht

De fakkeltocht vindt plaats op zondag 10 november op het Kardinaal Cardijnplein.
Kristof Pieters De fakkeltocht vindt plaats op zondag 10 november op het Kardinaal Cardijnplein.
De gemeente Bornem organiseert op zondag 10 november, naar aanleiding van Wapenstilstand, een fakkeltocht voor de overleden oud-strijders.

“We verwachten alle deelnemers zondagavond om 19.30 uur aan het monument op het Kardinaal Cardijnplein. Iedereen is welkom om mee te wandelen, vooraf inschrijven is niet nodig. Aan het monument worden bloemenkransen neergelegd, en de lokale harmonie zal er zorgen voor een serene uitvoering van The Last Post.”

Ereperk

“Elke deelnemer krijgt vervolgens een fakkel, en we wandelen onder begeleiding van de politie naar het kerkhof van Bornem. Daar vindt het tweede deel van de plechtigheid plaats: ter hoogte van het ereperk worden de oudstrijders geëerd met een speech. De leerlingen van de Academie zorgen voor bijpassende poëzie, de Bornemse harmonieën voor een streepje muziek. Na deze plechtigheid bieden we alle deelnemers een drankje aan in het Cultuurcafé.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.