Bezoekers breien schaapsjaals met wol uit tentoonstelling

Gedeputeerde Luk Lemmens wordt alvast aangeleerd hoe hij de sjaal moet breien.
Foto David Legreve Gedeputeerde Luk Lemmens wordt alvast aangeleerd hoe hij de sjaal moet breien.
Bezoekers aan de tentoonstelling 'The Beauty of the Beast' in kasteel d'Ursel in Hingene (Bornem) kunnen deze zomer zélf een kunstige bijdrage leveren. Zij zullen op het domein schaapsjaals breien met de wol afkomstig van de schapen die naast het kasteel staan te grazen.

"Onze Eleonore, Flore, Louise, Henriëtte en Antonine - naamgenoten van vijf hertoginnen d'Ursel - werden enkele weken geleden geschoren. De schapen zijn het project van Kurt Selleslagh, die rassen kruist die gekend zijn voor hun uitstekende wolkwaliteit om zo tot dé beste, zachtste, langste en dunste wol ooit te komen", zegt gedeputeerde Luk Lemmens.


"De wol wordt nu ambachtelijk tot draad gesponnen door de spinsters van De Wullekobbe, zij maken van één scheerbeurt van de vijf schapen wel kilometers draad. Vanaf 9 juli gaan de bezoekers hiermee aan de slag: 25 mensen kozen hun favoriete schaap uit, en breien met die specifieke wol een sjaal. Dit zal gebeuren tijdens de openingsuren van de expo, ergens in het kasteel of in het park. Die sjaals worden mee opgenomen in de tentoonstelling, we blijven breien zolang de voorraad strekt."


'The Beauty of the Beast' is is elke zon- en feestdag tussen 13 en 18 uur geopend voor individuele bezoekers, groepsbezoeken zijn mogelijk na afspraak. In juli en augustus zijn er elke woensdag familierondleidingen specifiek geschikt voor kinderen, en elke donderdag rondleidingen voor individuele bezoekers na reservatie.


Meer informatie vind je op: www.kasteeldursel.be. (EDT)