Bestuur van Bornem blijft positief

Bornem geraakt samen met Pepingen-Halle en Torhout steeds meer geïsoleerd onderin. Maar de sfeer blijft opvallend goed bij de Klein-Brabanders.

Voetbal Tweede amateurklasse a

"Wij zijn zeker niet ontevreden over de ploeg", zegt voorzitter ad-interim Benny De Boeck. "Dat het een moeilijk seizoen ging worden, wist iedereen. Maar ik denk dat velen ons als een vogel voor de kat beschouwden en dachten dat we week na week een pandoering gingen krijgen. Dat is dus niet het geval. Vorige week speelden we misschien wel onze zwakste match van het seizoen. De spelers zaten dinsdag nog een beetje in de put. Maar daarna hebben ze elkaar opgepept en werd er zeer scherp getraind. We gaan dan ook naar Westhoek om er te winnen. In onze situatie heb je niks te verliezen. We moeten onszelf geen onnodige druk opleggen. Dat hebben we ook zo naar de spelers gecommuniceerd. Ik vind dat die jongens een pluim verdienen voor wat ze al gebracht hebben."


De degradatiestrijd lijkt steeds meer een gevecht tussen drie ploegen te worden. "Zoals het er nu naar uit ziet, zou dat inderdaad best kunnen. Maar ook daar hebben wij geen problemen mee. Het voornaamste doel dit seizoen was Bornem laten overleven en een structuur op poten zetten die een gezonde toekomst garandeert. Kijk ik nu naar de stand, dan zie ik dat wij samen met Pepingen-Halle en Torhout wat afgezonderd geraken van de rest. Maar mocht het seizoen nu gedaan zijn, staan wij wel op de barrageplaats en zakken de andere twee rechtstreeks."

Geen gekke dingen

Tussentijdse versterking is niet aan de orde? "We gaan in elk geval geen gekke dingen doen. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt rond het financiële en daar zullen we ons aan houden. Volgende week is er een algemene vergadering en komen er mogelijk nieuwe mensen in het bestuur. Als er straks iemand voorzitter wordt die kapitaalkrachtig is en twee of drie spelers uit eigen zak wil betalen, gaan we hem uiteraard niet tegen houden. Maar de club zelf gaat zich niet meer aan dergelijke avonturen wagen", besluit De Boeck. (NPK)