App gidst bezoekers door Pukema

De eerste Pukema-dag is achter de rug, maar ook vandaag en morgen palmt de 'PUurse KErmis Markt' het centrum in. Nieuw is de Pukema-app, die bezoekers met een interactief plan door het feestgebeuren gidst.

"Een tweede nieuwigheid is het circusplein op zaterdag. We toveren het Kerkplein om tot een arena waar je circusacts kan bewonderen én zelf circustechnieken kan uitproberen", zegt afdelingshoofd Vrije Tijd Pieter Van Keymeulen. "Voor het eerst maken we live radio. De radiozender staat op het Dorpshart en is te volgen via livestream op Randstand99FM."

"De historische stoomtrein die rijdt tussen Puurs en Dendermonde blaast dertig kaarsjes uit en viert die verjaardag tijdens Pukema met een bierdegustatie", gaat Van Keymeulen voort. "Verder vind je in alle straten en op all pleinen activiteiten: kermis op de Hondsmarkt, dansgroepen op de Heilig Hartplaats, onze eigen 'Avenue Artistique', culinaire verwennerijen op het 'Plein Public', 'Pure & Funky' op het Kerkhofplein en Pukema Plage in de sport-en evenementenhal. KSA Puurs richt een gelegenheidsstrand met muziek in aan het station. Puus Pruuft viert op zondag haar vijfde editie met een markt met veertig standhouders."

"Muziek mag niet ontbreken: we verwachten Kapitein Winokio, Bart Peeters op zaterdagavond, Jens, winnaar van The Voice Kids, Clear Season, Marco Z en A Bag of Goodies... Op zondag stelt Bent Van Looy zijn nieuwe soloplaat 'Pyama Days' voor.

www.pukema.be en http://appetite4.com/pukema (EDT)

Medewerkers tijdens de opbouw van Pukema.
David Legreve Medewerkers tijdens de opbouw van Pukema.