Afvoer vergeten: vakantiehuisje ‘Het Atelier van Antonine’ dicht door waterschade

PAS VANAF MAART 2019 OPNIEUW OPEN

Uitbater Koen De Vlieger overschouwt de schade.
David Legreve Uitbater Koen De Vlieger overschouwt de schade.
Amper 2,5 maanden na de opening moet vakantiehuisje ‘Het Atelier van Antonine’ de deuren alweer tijdelijk sluiten. Oorzaak is een fout tijdens de verbouwingswerken: de afvoer werd niet aangesloten op de riolering, waardoor al het water in de kelder terechtkwam — met flink wat schade tot gevolg.

“Een tijdelijke, maar noodgedwongen sluiting”, zegt Koen De Vlieger, uitbater van het vakantiehuisje op het kasteeldomein d’Ursel in Hingene. “Het water in de kelder stond zo’n acht centimeter hoog. Dat is dan de keerzijde van onze beslissing om de kelder waterdicht te maken voor grondwater. (lacht)” 

Het resultaat zijn geplooide planken en afbladderende verf op de muren. Bovendien moesten er ook enkele afbraakwerken uitgevoerd worden, en moest er zelfs een gat gemaakt worden in de betonnen ondergrond. De opgelopen schade is dus groot, maar het is vooral de gedwongen sluiting die de uitbater raakt. “We zagen de jongste tijd heel wat interesse en hadden ook al heel wat boekingen binnengekregen.”

Een deel van de waterschade in één van de slaapkamers. slaapkamer
David Legreve Een deel van de waterschade in één van de slaapkamers. slaapkamer

Acht personen

Het vakantiehuisje werd uitgebouwd in het oude schildersatelier van hertogin Antonine, op het kasteeldomein in Hingene. Dat stond jarenlang leeg en was in verval geraakt. Maar door het om te bouwen tot een vakantiehuisje was alles klaar voor een tweede leven. Het vakantiehuisje met vier slaapkamers, drie badkamers en plaats voor maximaal acht personen werd deels gefinancierd door de verkoop van zelfgebrouwen bier.

De uitbaters namen inmiddels contact op met de aannemer en de verzekeraar. De schade zal vergoed worden en alles wordt nu zo snel mogelijk in gereedheid gebracht voor de herstellingswerken. “De vloer zal vernieuwd moeten worden en de muren hebben een nieuwe laag verf nodig”, aldus Koen. “Maar ook de ruimte zelf zal opnieuw gedroogd moeten worden. En dat kost blijkbaar wel wat tijd.”

Ook de muren liepen schade op.
David Legreve Ook de muren liepen schade op.

Maart 2019

Het vakantiehuisje zal dan ook pas in maart 2019 de deuren opnieuw kunnen openen. “Net op tijd voor het zomerseizoen”, zegt Koen. “Maar intussen hebben we wel verschillende boekingen moeten annuleren." Hoeveel boekingen de uitbaters door deze gedwongen sluiting mislopen, valt moeilijk te zeggen. Naar verluidt werd er immers vaak last minute geboekt. De reacties van wie al geboekt had, lopen wel uiteen. “De ene toont medeleven, de ander is ontgoocheld”, besluit Koen.

Voor een boeking kan je terecht op 03/820.60.10. Meer informatie via info@kasteeldursel.be.

De plek waar een extra afvoer zou moeten zitten.
David Legreve De plek waar een extra afvoer zou moeten zitten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.