28 wandelaars zijn al halfweg 'dubbele Dodentocht’

De deelnemers aan de dubbele Dodentocht vertrekken voor hun tweede 100 kilometer.
David Legreve De deelnemers aan de dubbele Dodentocht vertrekken voor hun tweede 100 kilometer.
28 wandelaars waren vrijdagavond al halfweg hun ‘dubbele Dodentocht’. Zij vertrokken donderdagavond om 21 uur op het Kardinaal Cardijnplein in Bornem voor een wandeltocht van 100 kilometer: het Dodentocht-parcours in omgekeerde richting. Vrijdagnamiddag om 15.30 uur arriveerden ze weer in Bornem, om op tijd aan de start van de 50ste Dodentocht te staan.

“De eerste 100 kilometer zijn vrij vlot gegaan, we zijn met 36 wandelaars vertrokken en amper één iemand moest afhaken. We hielden een strak tempo van 6 kilometer per uur aan, met enkele rustpauzes onderweg. De regen maakte de tocht wat zwaarder, maar al bij al was het nog zacht en warm”, zegt initiatiefnemer Gerry Vilters (55) uit Mortsel.

De deelnemers aan de dubbele Dodentocht vertrekken voor hun tweede 100 kilometer.
David Legreve De deelnemers aan de dubbele Dodentocht vertrekken voor hun tweede 100 kilometer.

“We arriveerden vrijdagnamiddag om 15.40 aan het station van Bornem. Mijn plan was om even wat te gaan slapen, maar het was veel te warm in mijn tent. Ik kon mij wel even douchen en iets eten, daarna vertrokken we weer naar de startzone van de 50ste Dodentocht. Hier waren we nog maar met 28, want 7 wandelaars konden geen ticket bemachtigen.

“De druk is nu iets minder groot dan tijdens onze eerste 100 kilometer, we hopen zaterdagnamiddag tussen 16 en 17 uur over de eindmeet te wandelen.”

De deelnemers aan de dubbele Dodentocht vertrekken voor hun tweede 100 kilometer.
David Legreve De deelnemers aan de dubbele Dodentocht vertrekken voor hun tweede 100 kilometer.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Mertens

    Al eens gekeken wat velen aan hun voeten hebben om 100 km te wandelen ? Hoe onnozel kun je zijn om zo te vertrekken. Een goede stevige wandelschoen is toch het minste wat je kunt aandoen.

  • Jan Peeters

    succes !

  • MYRTHE PASS

    Mensen zijn heel gelukkig dat ze de eindmeet van de 100 kilometer behalen. Het is een hele prestatie en dit geeft een gelukszaligheidsgevoel. Nu moeten er weer waaghalzen.zijn, die 200 km. stappen. Dit onderdrukt de prestaties nu van de wandelaars van de dodentocht.