24 wandelaars stappen ‘dubbele Dodentocht’ van 200 kilometer

Gerry Vilters toont zijn diplome na de dubbele Dodentocht.
David Legreve Gerry Vilters toont zijn diplome na de dubbele Dodentocht.
24 wandelaars legden op 48 uur tijd maar liefst 200 kilometer af. Initiatiefnemer Gerry Vilters (55) uit Mortsel wandelde zaterdagmiddag rond 16 uur over de eindmeet. “Zondag wandel ik weer 10 kilometer, zodat de spieren niet te stijf worden.”

35 wandelaars van wandelclub Euraudax vertrokken donderdagavond om 21 uur op het Kardinaal Cardijnplein in Bornem voor een wandeltocht van 100 kilometer: het Dodentocht-parcours in omgekeerde richting. De groep arriveerde vrijdagnamiddag iets voor 16 uur weer in Bornem. 28 van hen verschenen na een korte rustpauze aan de start van de 50ste Dodentocht.

24 uur later wandelde Vilders moe maar heel tevreden over de eindmeet. “Het was een heel leuke en vrij vlotte editie. ‘s Nachts werd het even wat zwaarder door het slaapgebrek. Maar van pijnlijke voeten en stijve spieren had ik gelukkig geen last.”

Korte wandeling op zondag

“Amper vier deelnemers van onze ploeg moesten afhaken, we zijn natuurlijk allemaal getrainde wandelaars. Na een beetje rust, staat er zondag er een korte wandeling van zo’n 10 kilometer op het programma. Dat is de beste manier om stijve spieren te vermijden.”

Voor Vilders was deze stunt gelinkt aan zijn laatste Dodentocht. “Na 20 deelnames is het tijd voor wat anders. Door deze tweedaagse zo vlot af te werken, weet ik nu beter waar ik me allemaal aan kan wagen. Maar de gezellige sfeer van de Dodentocht ga ik zeker missen, die vind je nergens anders.”

Gerry Vilters komt aan na zijn dubbele Dodentocht.
David Legreve Gerry Vilters komt aan na zijn dubbele Dodentocht.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    En toch vind ik het niet aangenaam van een dubbele dodentocht uit te vinden. 100 km. in 24.00u. afleggen is een mooie prestatie. Zij, die zich eraan waagden en de tocht uitstapten, hebben hieraan een mooi aandenken en een herinnering. Nu wordt precies die mooie voettocht, die men met glans kon uitstappen, na 50 jaar ontkracht door bepaalde individuen die uitpakken van nog meer te kunnen.

  • MARIE-LOUISE DEVRIENDT

    er zijn er altijd die moeten beter doen dan de anderen. Zij voelen zich natuurlijk verheven boven de gewone stappers die met 'soms' veel moeite de 100km lopen Chapeau voor deze groep